Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill kommunen lösa Nattisproblemen

Kommunen hänvisar de Hoforsföräldrar som slängs ut från barnomsorgen när Nattis stänger till sina arbetsgivare.

– De får vända sig till närmaste chef och diskutera om det går att justera arbetstiderna, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande, Kenneth Axling (S).

Annons

Arbetarbladet berättade i gårdagens tidning att Tanja Jäderström och andra föräldrar som är beroende av Nattis har anmält kommunen till Skolinspektionen.

De anser att kommunen bryter mot skollagen när den inte kan hjälpa till med barnomsorg för de barn vars föräldrar jobbar skift.

Men det kommer att ta tid för frågan att behandlas och redan 10 augusti stänger avdelningen Månen som i dag har öppet kvällar, nätter och helger.

Frågan de föräldrar som Arbetarbladet har varit i kontakt med nu ställer sig är: Vad gör jag med mitt eller mina barn då?

De tycker inte att de kunnat få något svar från kommunen, men barn- och utbildningsnämndens ordförande Kenneth Axling (S) ger nu beskedet att det blir ett problem som de får ta upp med sin arbetsgivare.

– De får diskutera med närmaste chef och höra hur de kan hjälpa till, det går kanske att justera arbetstiderna, säger Axling.

För de berörda som jobbar inom kommunen ska det inte vara några problem, menar Kenneth Axling.

– Vi har sagt att vi ska försöka lösa det genom att göra om scheman eller med omplaceringar, säger han.

Att informationen om det brustit beklagar han.

– Jag kan hålla med om att det skulle ha gått ut ett tjänstemannabesked om det.

Kenneth Axling betonar också att anledningen till att personal inte fått ta över i egen regi är att det blir samma kostnad som om kommunen driver verksamheten. I stället ser kommunen gärna ett privat Nattis i projektform med bidrag från EU.

– Det ställer vi oss mycket positiva till, det skulle vara jättelyckat, säger Kenneth Axling.

Barnskötaren Marianne Olofsson som kom med den idén har uppmuntrats att ansöka om bidrag, men i ett första steg har hon fått nej.

– Jag har fått beskedet att det inte går att göra EU-projekt till något som är kommunens uppgift att driva, säger hon.

Annons