Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågverk brann ned

Det brann på två ställen i Hofors natten mot söndagen.
Ett gammalt sågverk i Robertsholm brann ned till grunden.
Och en brand vid Björkhagsskolan misstänks vara anlagd.

Annons

En husvagn, tre bilar och en skylift brann upp i lågorna vid branden i Robertsholm. Värdet på godset är okänt.
Det var vid 06.30-tiden som larmet som branden i sågen kom. Räddningstjänsten från Hofors och Sandviken ryckte ut till platsen. De hade dock ingen möjlighet att rädda den 150 meter stora träbyggnaden.
– Den var helt övertänd när vi kom dit. Det hade också tagit sig till en 200 meter stor byggnad intill. Men där lyckades vi stoppa den vid gaveln, berättar räddningsledare Per Ringqvist, vid Gästrike räddningstjänst.Hur branden startade har Ringqvist inget svar på. Inget tyder dock i dagsläget på att den ska vara anlagd, men i går inledde polisen en brottsplatsundersökning för att säkerställa att inget brott ligger bakom eldsvådan.
– Det kan vara åskan för det hade varit ett blixtnedslag här i området i går kväll. Och det kan ha legat och pyrt hela natten och sedan tagit fart. Det kan också ha blivit något elfel, säger Ringqvist.Det gamla sågverket har använts som lagerlokal. Ägaren hade tre bilar, en husvagn och skylift i byggnaden. Allt totalförstördes dock i branden.
Tidigare under natten, vid 03-tiden, fick räddningstjänsten rycka ut på en brand vid Björkhagsskolan.
Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden – däremot hade det kommit in rök i skolbyggnaden som behövdes ventileras.
Räddningspersonal konstaterar att branden var anlagd. Någon hade ställt tjärpapprullar mot en vägg och tänt på. Ingen har gripits för dådet som rubriceras som mordbrand.

Mer läsning

Annons