Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandbacka bryggeri flyttar till Gammelstilla

/
  • ska göra glögg. Sandbacka bryggeri och Torbjörn Schelin överger Sandbacka Park och flyttar ihop med whiskytillverkningen i Gammelstilla. Tillsammans ska man tillverka en ny produkt, glögg.

Sandbacka bryggeri har startat ett nära samarbete med Gammelstilla whisky och all produktion har flyttat ut till Gammelstilla. En ny gemensam produkt är en lokalproducerad glögg.

Annons

För fyra år sedan öppnade Hoforsbördige Torbjörn Schelin ett mikrobryggeri i Sandviken och sedan dess har lokal öl producerats i lokalerna på Sandbacka Park. Ambitionen var egentligen att hålla till på hemmaplan, men det var svårt att hitta lämpliga lokaler i Hofors.

Nu flyttar produktionen till Gammelstilla. Det möjliggörs genom ett nära samarbete med Gammelstilla whisky som håller till i det Vita magasinet på det gamla bruket.

– Det känns väldigt positivt. Det är mycket i tillverkningsprocessen som överlappar så det känns skönt att kunna arbeta tillsammans, säger Torbjörn Schelin.

Troligtvis påbörjas den första ölbryggningen nu på söndag och första gemensamma produkten blir en lokalproducerad glögg som släpps redan 1 november. Inom kort ska även produktionen av svensk whisky vara igång i lokalerna.

Förhoppningen är att även Systembolaget ska klassa glöggen som lokalproducerad och då kommer den att finnas på Systembolagets hyllor i några lokala butiker, annars kommer den bara att finnas som beställningsvara.

Ölen säljs än så länge bara per fat och finns främst på ett antal krogar i Stockholmstrakten.

Mer läsning

Annons