Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Show inleder julen i Hofors

/
  • DANSANT. Fritidsgården Zero har engagerat sig i ABF:s julshow för att bredda verksamheten. ”Vissa är med på gården bara för att få dansa”, säger Linda Marie Anttila. Utöver dansande ungdomarna är även Sofie Andersson och Jessica Thelin med som frontfigurer. De är två av artisterna som har handplockats av ABF för att delta i showen.
  • DJ-Daniel. Daniel Harström som är en av ungdomarna på fritidsgården som är engagerad i årets julshow. Han sköter musiken.

Det är premiärdags för årets julshow på Hofors Folkets Hus. ABF och fritidsgården Zero gör gemensam entré på scen.

Annons

Årets show är ett potpurri av sång, spex och dans. När det gäller sistnämnda är det framför allt yngre ungdomar som står på scen. Det är en del av det samarbete som arrangören ABF har med Folkans fritidsgård Zero.

– Danstjejerna går inte på gården, men är med när de är här och jobbar med showen. Att engagera även fritidsgården Zero blir ett sätt att bredda verksamheten, säger Linda Marie Anttila.

Totalt är det 19 medverkande artister på scen, vissa av dem kommer från Gävle och Sandviken och är handplockade av ABF. Ytterligare fyra personer jobbar med ljud och ljus.

Åtta föreställningar

En av dem är Daniel Harström som också är välkänd besökare på gården. Det är han som sköter musiken.

– Det är kul att vara med, säger han.

Julshowen som är uppdelad i två akter har sammanlagt åtta föreställningar med start i dag, fredag.

I pausen serverar Bergsmannen dryck och tilltugg i baren. Innan föreställningens början finns det också möjlighet att ta del av det julbord som serveras i restaurangdelen.

Mer läsning

Annons