Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista examen på Haga

/
  • elevkör. Elever från Hagaskolan framförde flera fina låtar under avslutningen i Hagaskolans aula.
  • UNDERHÖLL. Pia Möller Andersen bjöd publiken på tuggat tuggummi med tillhörande skämtlek.
  • rektorn. Lisse-Lotte Staaf Hagskolans och Petreskolans gemensamma rektor ser fram emot flytten. ”Det ska bli otroligt skönt att ha allt samlat på en plats”, säger hon.

Spex och sång fick avsluta en 61 år lång epok. Nu läggs Hagaskolan ner. På torsdagen firade de sista eleverna sin examen i skolans aula.

Annons

”Välkomna till denna sorgliga dag” hälsade rektor, Lise-Lotte Staaf från scenen. Sedan lämnade hon över till Pia Möller-Andersen som spexade för samlade elever, lärare och föräldrar.

Bland annat sjöng Torsåkers egen revydrottning en tolkning av ”den blomstertid nu kommer” där alla lärare blev omnämnda. Liksom så många andra Hoforsbor har Pia Möller-Andersen själv gått på Hagaskolan. De har också flera av de lärare som i höst flyttar vidare till Petre.

Sorgligt avslut

För de som jobbat på Haga i många år var det torsdagens examen ett sorgligt avslut.

– Det är hemskt, Det är en stor, fin och praktisk byggnad, tsäger språk- och idrottsläraren Åsa Keijser.

Och kollegan Pia Eriksson stämmer in.

– Det känns sorgligt att lämna Haga, men vi har haft ett fantastiskt sista år här. Vi har bara varit tre klasser och det har varit så lugn och skön arbetsmiljö.

Tre nior och en sjua tog sin examen från Hagaskolan på torsdagen. För sjuorna väntar Petreskolan till hösten och det är en flytt med blandade känslor. Det finns de som gärna hade varit kvar och de som längtar.

– Det känns bra. Petre är större skola med mer folk, säger Wilma Kaskela.

Hagaskolan stod klar och välkomnade sina första elever 1950. Vad som nu blir av lokalerna är oklart. Det var först tänkt att Entré Ungdom skulle husera här under sommaren och hösten, men eftersom det inte blir någon ombyggnation i Folkets Hus blir den tillfälliga flytten inte av.

I stället finns planer på att Stjärndistribution som behöver större lagerlokaler ska utnyttja de tomma skollokalerna.

Mer läsning

Annons