Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadegörelse vid inbrott i BMX-hallen

/
  • LEDSAMT. På tisdagskvällen kunde föreningen välkomna ungdomar igen, efter att ha tvingats hålla stängt i måndags för att ställa tillrätta i ordningen efter inbrottet. Men Jocce Magnusson är besviken på tjuvarna som förstörde så mycket i BMX- och Skatehallen i Hofors i helgen.

Vid ett inbrott i Hofors BMX- och Skatehall i helgen stals saker till ett värde av nästan 50 000 kronor. Tre semesterdagar har det dessutom tagit föreningens ideellt arbetande Jocce Magnusson att reparera alla skador som tjuvarna åsamkat.

Annons

Det var i söndags morse som föreningen upptäckte inbrottet i hallen. Tjuvarna hade brutit upp dörrar och slagit sönder inredning för att få med sig dyrbar utrustning från lokalen. Tv, video och dator hör till det som stulits. Sammanlagt beräknar Jocce Magnusson att värdet är närmare 50 000 kronor.

– Men det tråkigaste är när de har tagit en massa dvd-filmer som vi har spelar in på åkare här i hallen, det är svårt att ersätta, säger han.

I tre dagar har han dessutom tvingats ta semester från sitt jobb för att jobba ideellt med att få i ordning hallen igen. Bland annat måste både ytterdörren och en innerdörr bytas ut. Dessutom har ett tidigare, misslyckat inbrottsförsök gett en stor reva i tältduken.

– Nu ska jag sätta på mer plåt så att de tvingas klättra upp på väggen om de ska skära sönder duken, men den vägen är det ingen idé att försöka ta sig in, det är flera lager av duk och väggar, säger Jocce Magnusson.

Det ska också installeras ett inbrottslarm.

Mer läsning

Annons