Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skottlossningen i Hofors är snart uppklarad

Polisen har ingen annan förklaring till skottlossningen i Hofors än svartsjuka eller någon sorts bråk kring en tjej. De närmaste dagarna väntas de bli klara med alla förhör och få slutgiltiga svar från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Annons

På fredagen hölls en omhäktningsförhandling av en av de unga män som misstänks för mordförsök. 20-åringen ska stanna i häkte och åklagaren har fram till 21 oktober på sig att väcka åtal eller än en gång begära förlängd häktningstid.

Han misstänks för att tillsammans med en 22-årig släkting ha skjutit genom en lägenhetsdörr i Hofors natten till 20 september. Den 22-årige man som bor i lägenheten var hemma men skadades inte. Den misstänkte 22-åringen har sedan tidigare kopplingar till gängkriminalitet och dömdes 2006 i en utpressningshärva, men han som fick dörren sönderskjuten har inga kopplingar till den misstänktes tidigare kriminalitet.

– Han är helt okänd av oss sedan tidigare. Motivet till det här kan inte ha någon bakgrund i tidigare brottslighet, säger Lennart Styrman, chef för avdelningen för grova brott vid Gävleborgspolisen.

– Det har ju antytts att det som legat bakom är någonting med en tjej, och det mesta tyder på att det är så det är, att det skulle ligga någon sorts svartsjuka bakom det här. Vi har ingen annan förklaring, men det är inte så lätt att utreda motiv när den misstänkte huvudmannen förnekar all brottslighet, säger Lennart Styrman.

22-åringen sitter häktad sedan tidigare, liksom en 44-åring som misstänks för medhjälp. Deras häktningstider går ut först i nästa vecka. I nästa vecka väntar polisen också sig svar från Statens kriminaltekniska laboratorium. Vad de skickat dit vill Lennart Styrman inte berätta. Efter det väntas åklagare Christer Sammens väcka åtal.

Mer läsning

Annons