Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slaktrester dumpade vid Tolven – igen

Återigen har slaktrester från älgar dumpats i vattnet kring sjön Tolven. Precis som tidigare år är det kommunen som tvingas städa upp.

Annons

Det är i vattnet vid inloppet till sjön Tolven norr om Hofors tätort som framför allt skelett från flera älgar har påträffats. Det var Hans Lundberg, fiskevårdsansvarig för stora delar av kommunen, som upptäckte slakt- resterna.

– Vi är väldigt irriterade inom fiskevårdsområdet. Jag hoppas att det kan få uppmärksamhet så att någon kan tala om vem som ligger bakom det här – det är ju inte första gången. Dessutom är det helt onödigt och faktiskt ett miljöbrott, säger han.

En miljöinspektör från kommunen har varit på plats och tagit bilder. Efter att en polisanmälan upprättats blir det nu upp till kommunens parkavdelning att städa upp. En plats som allmänheten har tillgång till är kommunen nämligen ansvarig för – trots att det finns en annan markägare.

Straffet för nedskräpning som brottet räknas som är dagsböter, från 1 500 kronor och uppåt.

– Det är ju ett lågt straff och därför kanske vi inte lägger ner så mycket resurser på det, men i det här fallet kan vi ju till exempel höra jaktlaget i området för att se om de har några upplysningar, säger miljöpolisen, Christina Ronquist som har tagit emot anmälan.

Mer läsning

Annons