Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut med alkohol vid Edskens camping

Nu är det slut med servering av alkohol vid Edskens camping.

Socialnämnden beslutade under torsdagen att dra in serveringstillståndet för arrendatorn Per-Arne Sahlberg.

Annons

Natten mellan 16 och 17 juli i år var det många besökare till Edskens camping i Hofors.

Oanmäld inspektion

När en oanmäld inspektion gjordes från socialnämnden samma kväll fann man att serveringen av alkohol skedde på ett bristfälligt sätt.

Inspektören ansåg att gästerna kom och gick från serveringen ut mot campingområdet med alkohol utan att restaurangägaren Per-Arne Sahlberg hindrade det.

– Det är ingen som vet hur mycket folk det kan vara under sådana där kvällar, och hur svårt det är för den som jobbar. Folk tar ju med sig egen alkohol också som jag inte säljer, säger Per-Arne Sahlberg, arrendator av campingen.

Fått två varningar förut

Per-Arne Sahlberg har tidigare fått två varningar, på samma grunder, gällande sitt serveringstillstånd. Det är även de händelserna som delvis ligger bakom torsdagens beslut om indraget serveringstillstånd. Händelsen i juli blev den sista och visade enligt socialnämnden att Per-Arne inte följde de bestämmelser i Alkohollagen som gäller servering och serveringstillstånd.

”En katastrof för mig”

– Det här är katastrof för mig, för Hofors och för turistnäringen. Inte kommer någon vilja besöka campingen nu när jag inte får servera alkohol, säger Per-Arne Sahlberg.

Han är upprörd när Arbetarbladet når honom under torsdagen.

Han menar att han har skött sina åtaganden under alla år och att en inspektion borde ha gjorts när det var mindre folk vid campingen.

Han har tagit hjälp av en advokat i ärendet och kommer att överklaga socialnämndens beslut.

– Ja inte tänker jag ge mig, jag kommer ju förlora mitt jobb om tillståndet blir permanent indraget, säger han.

Mer läsning

Annons