Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spar-Arne kan få böta

/
  • Kan få böta. Kommunen har ansökt hos förvaltningsrätten om att få bötfälla Arnes två livsmedelsbutiker.

Miljö- och byggnadsnämnden går ett steg längre i följetongen om SparArne Evertssons livsmedelsbutiker i Hofors.

Nu har nämnden ansökt hos förvaltningsrätten om att få bötfälla butikerna för bristande kontroll av livsmedel.

Annons

Ärendet har pågått i snart tre år. Miljö- och hälsoskyddskontoret i Hofors, som genomför livsmedelskontroller, utdelade 2009 skarp kritik för bristande hygien, ordning och rutiner i Arne ”SparArne” Evertssons båda livsmedelsbutiker i Hofors. Vid fem olika tillfällen har kontoret gjort livsmedelskontroller vid butikerna. Bland annat konstaterade man att det inte fanns några rutiner för rengöring och att temperaturen i vissa frysar var för hög.

Miljö- och hälsoskyddskontoret begärde skriftliga åtgärdsplaner, vilket också kom in, men de ansågs inte vara tillräckliga.

Så i januari 2010 beslutade kontoret om föreläggande med vite på 30 000 kronor. Men den åtgärdslista som då upprättades av företaget följdes inte, enligt kommunen. Arne Evertsson överklagade beslutet till länsstyrelsen som avslog överklagan. Därför vänder sig nu miljö- och byggnadsnämnden till förvaltningsrätten för att få Sparköpbutikerna på Faluvägen och Skolgatan att betala böterna.

– Vi har gjort det kommunen ansåg att vi skulle göra, men det räcker inte. Vi lämnade in ett svar till kommunen i maj, men sedan dess har vi inte hört någonting. Så det här är en nyhet för mig, säger Arne Evertsson.

Han känner sig motarbetad av kommunen och har därför vid flertalet tillfällen motsatt sig nämndens beslut. Men det har inte hjälpt, och nu har han bestämt sig för att snart sluta sitt arbete vid företaget.

– Jag ska inte syssla med det här någon längre tid, och förhoppningen är att barnen i stället ska ta över, säger han.

Arbetarbladet har sökt ansvariga vid Hofors kommun utan reslutat.

Mer läsning

Annons