Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spar-Arne tröttnade på tomma butikslokalerna – startar teckningsinsamling för att pynta gallerian i Hofors

Teckningar och berättelser. Det efterlyser Arne Evertsson som driver Sparköp i gallerian Rubinen i Hofors centrum.
– Jag blev så trött på det bruna pappret i rutorna på de tomma lokalerna så jag tänkte att jag ville uppmuntra till lite kreativitet, säger han om initiativet.

Annons

Arne Evertsson, eller Spar-Arne som han kallas i folkmun, vill tapetsera glasrutorna till de två tomma butikslokalerna i Hoforsgallerian med teckningar. Därför efterlyser han nu 500 målningar av barn.

Arne Evertsson

– De får gärna skriva sitt namn och hur gamla de är också och sen sätter vi upp dem och gör något kul av det, säger Arne Evertsson.

Hans butik ligger mitt emot de utrymmen som har stått tomma i uppskattningsvis 2,5 års tid.

– Det är ju inte lätt att fylla upp alla butiksytor, det ställs ju allt högre krav på sortimentet som styrs mycket efter utbudet hos de stora kedjorna, säger Arne Evertsson som själv driver två sparköpsbutiker i centrala Hofors.

Och så fortsätter han.

– Det är så jobbigt att behöva se det där bruna pappret som sitter uppsatt kring de affärsytor som finns lediga. Det är därför jag tänkte att jag ville skapa lite liv och rörelse.

Arkivbild på Hofors centrum

Efterlysningen av teckningar lade han ut på Facebook och det har gett en hel del respons redan. Förutom uppmaningen till barnen att rita önskar han sig också att vuxna Hoforsbor skriver ner en kort del av sin livsresa.

– Det kan handla om Hofors, något de har upplevt i något annat land eller om flykten hit. Det vore roligt om folk ville dela med sig, både i stort och i smått, säger Arne Evertsson.

Annons