Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för alkohol på pizzeria

Restaurang Pizza Corner i Hofors förlorar alkoholtillståndet. Efter flera allvarliga incidenter har socialnämnden beslutat att dra in tillståndet.

Annons

Enligt alkoholhandläggarens utredning ska tio allvarliga incidenter med alltför fulla, och i något fall till och med medvetslösa, besökare ha inträffat vid restaurangen.

Under det senaste halvåret har det kommit nio tillbudsrapporter från polisen och dessutom har tidigare anställda uppgivit att minderåriga serverats alkohol.

Socialnämndens ordförande, Kenneth Axling (S), säger så här om beslutet att dra in tillståndet:

– Det har varit flera väldigt allvarliga incidenter som visar att restaurangägaren inte kan hantera alkoholförsäljningen. Dessutom finns det en polisanmälan mot restaurangen med uppgifter om att man serverat minderåriga alkohol och det ser vi riktigt allvarligt på.

Redan i juni beslutade socialnämnden att restaurangen måste anlita minste en av polisen förordnad ordningsvakt de kvällar då man erbjuder levande musikunderhållning.

– Men det struntade ägaren i och om han inte följer de krav vi ställer, då ser vi ingen annan lösning än att dra in tillståndet, säger Axling.

Mer läsning

Annons