Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor rockad inom Hofors skolledning

Det sker en stor rockad i Hofors skolor just nu.

Tre helt nya personer har anställts och Lise-Lotte Staaf på Petreskolan och Stefan Andersson på Björkhagsskolan är de enda rektorer som blir kvar på sina gamla tjänster.

Annons

Bakgrunden till förändringarna i skoledningen är flera pensionsavgångar. Rektorerna Barbro Risberg, Ingemar Kalén och Jan-Erik Lagerström går alla hem. Och på kommunkontoret slutar utredaren Hans Hellström.

Lise-Lotte Staaf, rektor på Petreskolan får sällskap av Tommy Hellström som tidigare var förskolechef i Torsåker. Hans efterträdare blir Kristina Jernström som tidigare har jobbat som specialpedagog på Falu kommun.

Flyttkarusell

Anders Bjerned, tidigare på Petre, flyttar till Lillåskolan, vars rektor Inger Bexelius efterträder Hans Hellström på kommunkontoret.

Solberga skola får en ny rektor, Magnus Walinder från Valbo som i dag jobbar i Söderhamn. Ewa-Britt Dandanell flyttar nämligen till Wärnaskolan där hon tar över efter Barbro Risberg.

Gemensam rektor

Ivik, Kommuvux, SFI och Särskolan får en ny, gemensam rektor. Ingrid Nord heter hon och jobbade tidigare i Säters kommun.

– Förändringen beror på att flera går i pension och att vi vill ha förändring, säger Carin Haglund på skolkontoret.

Mer läsning

Annons