Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora kramen när Hoforsgymnasisterna gick ut

/
  • Om inte hela så åtminstone halva släkten stod i kö för att krama om Malin Molén från NV06 på Björkhagsskolan i Hofors för att hon har tagit studenten.
  • Om inte hela så åtminstone halva släkten stod i kö för att krama om Malin Molén från NV06 på Björkhagsskolan i Hofors för att hon har tagit studenten.
  • Men egenhändigt skrivna sånger eller ramsor sprang Björkhagsskolans avgångselever ut i det gråkalla vädret där släkt och vänner väntade. Det här är studenter från naturvetenskapliga programmet.

Kram efter kram väntade Malin Molén, NV06 på Björkhagsskolan, sedan hon sprungit ut och lämnat gymnasieåren bakom sig.
– Jag känner mig uppskattad, konstaterar hon med blomsterkvastarna trängandes runt halsen.

Annons

Det var gråkallt och huttrigt väder i väntan på avgångseleverna från Björkhagsskolan. Så kallt att släkt och vänner som samlats i grönområdet utanför skolan fick värma upp med "Raketen" under ledning av rektorn.

Sedan sprang klasserna ut, en efter en. Eleverna sjöng sina sånger, fotograferades och applåderades innan det blev avslutande allsång i "Sjung om studenternas..."

För Malin Molén väntade sedan ett stort kramkalas. Det var många som stod i kö för att fira att hon har tagit studenten.

– Det är släkten, berättar hon medan blomsterkvast efter blomsterkvast hängdes om hennes hals.

Malin Molén har blandade känslor på avslutningsdagen.

– Det känns hur roligt som helst men samtidigt lite tråkigt att lämna alla. Jag får bli ledsen sen.

Hon har sökt civilingenjörsutbildningen med inriktning på kemiteknik i Uppsala till hösten. Om hon inte börjar plugga tänker hon ut och resa. Men först väntar ett rejält firande med klasskamraterna att gymnasieåren nu är till ända.

– Vad vi ska göra är lite oplanerat än så länge men fest blir det i alla fall, utbrister hon.

Mer läsning

Annons