Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svalt intresse för Hagaskolan

/
  • Snart tom. Inom ett år har Hagaskolans lokaler tömts på elever. Men vad som händer med byggnaden efter det är inte bestämt. Kommunen vill fortfarande att Naturvårdsverket flyttar in.

Ett nej är inte alltid ett nej.

Hofors kommun vill att Naturvårdsverket nej ska omvandlas till ett köp av Hagaskolan.

– Vi bearbetar dem, säger Marie-Louise Dangardt, kommunalråd i Hofors.

Annons

Några planer på att riva Hagaskolan, som står tom om ett år, finns inte, men ingen köpare har heller hittats. Hagaskolan har varit till salu i fem månader utan resultat.

Därför fortsätter kommunen att bearbeta Naturvårdsverket. Den statliga myndigheten har tidigare tackat nej till en etablering i Hagaskolan, och så sent som i går sa planeringsdirektören Anna Dixelius vid Naturvårdsverket återigen nej till Hagaskolan.

Ger inte upp

Men Hofors kommun ger inte upp.

– Hur ska vi kunna uppvakta Naturvårdsverket till att etablera sig här? Att ha 8 000 kvadratmeter till salu är inget unikt. Men vi har två personer som just nu håller på att undersöka om vi inte skulle kunna locka med något mer, säger Nils Lindqvist, näringslivschef i kommunen.

Idén till att Naturvårdsverket skulle vilja etablera sig i Hofors fick kommunen genom ett medborgarförslag. I förslaget anslogs byggnadens centrala läge och bra kommunikationsmöjligheter som en positiv egenskap för en statlig myndighet. Men myndigheten ville inte flytta.

– Vad som kommer att hända med Hagaskolan är inte bestämt. Men vi kommer att fortsätta jobba för en bra lösning, säger Marie-Louise Dangardt.

Annons