Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Törling ny räddningschef

/
  • ersätter Granat. Tommy Törling, ny räddningschef för Gästrike Räddningstjänst.

I går utsågs Gästrike Räddningstjänsts nya räddningschef. Det blir Tommy Törling, som arbetat i länet sedan 2001, som får tjänsten. Han ersätter Mats Granat, som lämnade räddningstjänsten i mars.

Annons

Törling har suttit som tillförordnad räddningschef sedan Granat försvann i april och nu kommer han att tillträda som ordinarie med omedelbar verkan.

– Det känns jätteskoj naturligtvis. Det kändes naturligt att söka jobbet, jag har jobbat här länge nu och det var dags att ta chansen.

Den första utmaningen som väntar är att hantera de besparingskrav som kommit i spåren efter finanskrisen.

– Sedan handlar det väl egentligen om att fortsätta driva och förvalta det som det gjorts hittills. Det här är ju en verksamhet vi är stolta över, säger Törling.

Kristina Sjöholm, direktionsordförande, är nöjd med valet av ny räddningschef:

– Tommy är en väldigt lämplig kandidat. Vi känner honom väl eftersom han jobbat inom räddningstjänsten i många år, och han har de kvaliteter som krävs för en räddningschef på Gästrike Räddningstjänst.

Innan Tommy började på Gästrike Räddningstjänst har han bland annat arbetat vid Uppsala Brandförsvar, Räddningsverket och vid räddningstjänsten i Karlskrona. Tommy Törling är utbildad brandingenjör och började arbeta inom räddningstjänsten 1984.

I april lämnade den förra räddningschefen, Mats Granat, länet efter åtta år på sin post. Han arbetar nu som räddningschef vid Höga kusten – Ådalen.

Mer läsning

Annons