Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsåker tog hem PRO-derbyt

/

Arbetarbladet får vara med när Hofors tävlar mot Torsåker i pensionärernas version av "Vi i femman". Precis som barnvarianten är det en frågetävling som bygger på allmänbildning.

Annons

En trappa upp på Folkets hus i Hofors ska strax en frågetävling sätta i gång. I rummet Freja sitter ett 30-tal PRO:are i publiken med hejarramsorna framför sig, prydligt nedskrivna på papper.

Läs även: Får jag lov

Längst fram sitter lagen, ett från Torsåker och ett från Hofors, tre i varje lag. Det är inte bara antalet människor i lagen som kan jämföras med "Vi i femman" utan med jämna mellanrum ropas glada hejarramsor till de tävlande lagen.

Det skojas, viskas och hejas i publiken och det är just spel som gäller, applåderna går till båda lagen trots att Hoforsklacken är rejält mycket större. Själva tävlingen består av tio frågor och allt möjligt, från nationaldagar till operasångerskor genom tiderna.

– Ni har två minuters betänketid, sedan ska ni svara inom 30 sekunder, säger domare Britt Anderson.

Läs även: Nätverk

De är duktiga! Hoforslaget består av Stig Ronnegren, Jan-Erik Wänn och Lennart Blom och Torsåkerslaget av Johnny Larsson, Hans Berglund och Kerstin Larsson.

Hofors ledde i början av tävlingen, men Torsåker gick om efter sjätte frågan och vann till slut. Riksfinalen går av stapeln i oktober.

– Vi har den på böljan den blå, på en av båtarna mellan Sverige och Finland, säger Axel Andersson PRO Hofors.

En vänskaplig tävling i "Vi i femmans" anda.

Läs även: Qigong

Mer läsning

Annons