Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsåkers centrum ska förnyas – men när?

/
  • FRAMTIDSVISION. Den här detaljplanen antogs i början på förra året. Enligt planen ska det byggas bostäder i parkområdet bakom Ica-butiken. Men det finns inga konkreta förändringar av Torsåkers centrum inplanerade den närmaste tiden.

Torsåkers centrum ska förnyas enligt en ny detaljplan. Det är svaret på en motion, där Folkhemmet efterlyser en uppsnyggning av samhället.


Men när förändringarna ska ske är oklart och några extra pengar för underhåll av området blir det inte.

Annons

I en motion till kommunfullmäktige vill Carina Larsson, Folkhemmet Hofors-Torsåker, att kommunens fastigheter, gator och parker i Torsåkers centrala delar ska få ett ansiktslyft.

”Det bristfälliga underhållet i Torsåkersdelen av kommunen ger ett intryck av att det inte är viktigt hur ”kusinerna på landet” har det, skriver hon.

I svaret på motionen framgår att det finns planer på att göra förändringar av de centrala delarna av Torsåker.

– Det finns en detaljplan som är antagen för parken bakom Ica-affären. Där ska det byggas bostäder, säger Maine Westin som jobbar som plantekniker hos kommunen.

Lösa planer finns även på att snygga till vid busshållplatsen som ligger mitt emot Torsåkers kyrka. Eventuellt ska även parkeringen där byggas ut, så att det blir lättare för föräldrar att hämta och lämna sina barn vid Solbergaskolan. Och det ska fixas till längs vägen.

– Men det är bara diskussioner än så länge och inget är bestämt, säger Maine Westin.

Det finns inte heller någon tidplan för de nya bostäderna på parkområdet bakom Ica.

Av svaret på motionen framgår att underhåll kommer ske inom ramen för den budget som är fastställd. Det är Carina Larsson (FHT) inte nöjd med.

– Lägger man så många miljoner på upprustningen av Hofors centrum, då borde man kunna lägga lite extrapengar på Torsåker också. Ska det vara inom ramen för budgeten, då händer det väl inte mycket.

Hon anser dessutom att Torsåkersborna själva borde få komma med ett eget förslag på förändring.

– Om de styrande bestämmer kanske det inte alltid blir bra, jag tycker att de boende själva ska få utforma hur det ska se ut där de bor, säger Carina Larsson (FHT).

Motionen och det föreslagna svaret på den kommer att behandlas på nästa kommunstyrelsemöte.

Mer läsning

Annons