Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsåkersbranden var anlagd

Branden i Torsåker förra veckan rubriceras nu som mordbrand. Efter den tekniska undersökningen misstänker polisen att den är anlagd.

Annons

Huset på Postiljonsvägen i villaområdet i Torsåker blev totalförstört vid branden i förra veckan. Larmet till räddningstjänsten kom vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen efter att grannar upptäckt det rökfyllda huset. När brandbilarna kom till platsen hade det slagit upp öppna lågor och värst såg det ut att brinna på övervåningen. Personer på plats såg hur elden kröp högst upp under husets tegelpannor. Branden kunde begränsas till sj'lva huset.

Polisen genomförde en teknisk undersökning i slutet av förra veckan och nu tyder allt på att någon tänt på.

– Vi rubricerar det som mordbrand, säger förundersökningsledare Pelle Sjöberg, som inte vill avslöja vad i den tekniska undersökningen som tyder på det.

– Nej, det kan vi inte säga nu eftersom utredningen bara börjat, men vi är angelägna om att få in tips från allmänheten för att lösa det här brottet. Har du sett något på gatan eller i området samma dag eller några dagar före så hör av dig till oss, säger han.

Under måndagen knackade polisen dörr men än så länge finns ingen misstänkt. Familjen i huset är bortrest och nåddes av det tråkiga budet under semestern i Thailand.

Tips kan lämnas till Pelle Sjöberg på 070-238 01 07.

Mer läsning

Annons