Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalas för mordförsöket

/
  • Skotten mot dörren riktades nedåt, därför döms de tre inte för mordförsök utan för försök till grov misshandel.

(Ny version 22/10) Den unge Hoforsbon tittade ut genom nyckelhålet och såg en person utanför dörren. Han blev rädd och klev bort från dörren. Då small ett skott som slet hål i dörren strax ovanför nyckelhålet.

Annons

På onsdagen åtalades två unga män, en 22-åring från Storvik och en 20-åring från Hofors för mordförsök. Motivet verkar ha varit bråk om en tjej.
22-åringen som utsattes för mordförsöket hade varit på bio i Gävle. När han kom hem till Hofors såg han en okänd bil som vände utanför huset. Lite senare såg han två killar med maskerade ansikten smyga omkring utanför huset. En av dem bar på något. 22-åringen tyckte sig se pipan till ett vapen.Strax efteråt hörde 22-åringen ett bankande ljud. Han var rädd och sprang till dörren för att låsa sjutillhållarlåset. Han tittade ut genom nyckelhålet och såg en av killarna i trapphuset. Han klev snabbt undan och ställde sig vid sidan av dörren. Då small först ett skott, och sedan ett till. 22-åringen sprang in i lägenheten och ringde 112.
– Han var mycket nära att träffas av skotten, säger åklagaren Christer Sammens, som hävdar att det också var avsikten.Polisen grep samma kväll en 22-årig Storviksbo och en 20-årig släkting till honom som misstänkta för skotten. I går åtalades de för mordförsök. Några dagar senare greps också en 44-åring som misstänks ha kört bilen. Alla tre sitter sedan dess häktade.
22-åringen som misstänks ha varit skytten nekar helt och hållet. De andra två och andra vittnen har berättat mer. Vid en husrannsakan hos 22-åringen har polisen också funnit hagelskott.
Hagelgeväret som användes har polisen dock ännu inte hittat.Motivet till skottlossningen tros vara svartsjuka kring en tjej som tidigare varit ihop med den åtalade 22-åringen. Ett sms i hennes telefon från Hoforsbon som 22-åringen hittade samma dag gjorde honom mycket arg.
22-åringen deltog 2006 i en grov utpressning tillsammans med medlemmar i det kriminella gänget Bandidos som då fanns i Gästrikland. Tjejen har i polisförhören sagt att hon var rädd för honom, och att det inte skulle vara bra att han fick veta att hon träffade någon annan.

Åtalet omfattar sammanlagt sex personer. En 44-åring åtalas för medhjälp till mordförsök, eftersom han ställde sin bil till förfogande.
De andra tre åtalade misstänks ha begått andra brott tillsammans med 22-åringen. Det handlar bland annat om misshandel och ett hemfridsbrott hos en annan Hoforsbo samma dag som skottlossningen.

Mer läsning

Annons