Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar kan ta över reningsverk

Kan det nedlagda reningsverket i Torsåker bli en mekarverkstad för ungdomar? Det ska Hofors vattens vd Mats Rostö utreda på uppdrag av styrelsen.

Annons

– Det krävs i sådana fall att någon förening är villig att driva verksamhet där, för kommunen har ingen chans att kunna göra det, säger politikern Torbjörn Jansson (S).

Efter Hofors vattens stora investering i nya vatten- och avloppsledningar mellan Hofors och Torsåker finns det inte längre någon användning för det gamla reningsverket i Torsåker.

En idé som kläcktes på senaste styrelsemötet var att efter tömning och sanering upplåta fastigheten till Hofors kommun och göra den tillgänglig för ungdomar.

Uppdrad att se vad som går

– Något måste vi ju göra med kåken och vd Mats Rostö (som också är vd för Gästrike vatten) har nu fått uppdraget att se om det går att göra om lokalerna så att de kan användas av ungdomar, säger Hofors vattens ordförande, Torbjörn Jansson.

– Det förutsätter att det finns någon förening som är intresserad av att ha ungdomsverksamhet där, men det här är i ett väldigt tidigt stadium och just nu är det ju flera stora bassänger där och de måste ju bort först.

Att sälja fastigheten tror han inte är något alternativ.

– Jag har svårt att tro att någon skulle vilja köpa ett gammalt reningsverk.

Mer läsning

Annons