Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är Hofors alltid sämst?

Hofors kommun hamnar långt ned på alla rankningslistor där Sveriges kommuner jämförs. Nu vill partiet Folkhemmet i Hofors-Torsåker att en fullmäktigeberedning ska tillsättas för att analysera varför Hofors alltid ligger långt ned.

Annons

Folkhemmet i Hofors-Torsåker, (FHT) har skrivit en interpellation till Hofors kommunalråd Marie-Louise Dangardt (S) med flera frågor som rör varför Hofors hamnar så långt ned i alla rankningslistor jämfört med andra kommuner och vad hon är beredd att göra åt det. De vill att hon besvarar interpellationen vid nästa kommunfullfäktige i september.

Alltid bland de sämsta

– Hofors kommun hamnar alltid bland de sämsta på alla rankningslistor. Det är sorgligt att det är så här, säger Pär Åslund, (FHT).

I Fokus undersökning om hur kommunerna är att bo i hamnar Hofors på plats 284. I Svensk Näringslivs rankning 290 hamnar Hofors på plats 282 när det gäller företagsklimatet. Tidningen Miljöaktuellt rankar Hofors som sämst i landet när det gäller miljöarbete.

Tar det inte på allvar

– Kommunledningen har inte tagit det här på allvar. De tycker att det är viktigare att ge en bra bild av Hofors, än att faktiskt göra något de problem som finns, säger Pär Åslund.

FHT vill att det ska tillsättas en fullmäktigeberedning med representanter från varje parti som analyserar de brister som rankningslistorna visar att Hofors har.

– Vi måste analysera vilka brister som finns, för att vi ska kunna förändra någonting, säger Pär Åslund.

Mer läsning

Annons