Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värnaskolan sjöng in sommaren

/
  • Man kan bli lite trött av allt pirr i magen och all väntan på sommarlovet. Men till slut fick barnen på Värnaskolan i alla fall springa ut på sitt efterlängtade sommarlov.
  • Samuel Nilsson i förskoleklassen gillade att sjunga Sol, sol, sköna sol. På sommarlovet väntar besök på både Gröna Lund och Leksands sommarland. Och så glassar och många bad förstås.
  • Ella Persson i ettan kikade i avslutningsprogrammet för att se när det var dags för hennes klass att gå upp och sjunga Barfota utan strumpor och skor. Och när Mickes band uppträdde spelade Ella piano.
  • Ella Persson har redan tagit sommarens första dopp och tyckte inte alls det var kallt i vattnet. På sommarlovet väntar ännu fler bad.
  • Tung-gung i kyrkan. Mickes band, under ledning av läraren Micke Ohlsson, rockade loss med bland annat Iron Maidens Run to the hills, med Isak Torro Rosenberg som strålande sångare.
  • David Dannberg i trean såg fram emot att gå på sommarlov.
  • Emily Sjöholm, fem år, och Sissel Hagen, sex år, börjar i förskoleklass till hösten. Nästa år är det deras tur att ha skolavslutning i Hofors kyrka. I går följde de med storasyskon.
  • Eleverna i särskolans klass 5–9 E var fanvaktare. Niclas Nilsson bar flaggan under inmarschen i kyrkan, följd av Andreas Thuresson, Emil Ädel och en skymd Mattias Larsson.

I går hade Värnaskolan sin skolavslutning i Hofors kyrka. Barnen sjöng både Den blomstertid nu kommer och Iron Maidens Run to the hills.
– Nu ska jag äta glass varje dag, sa Samuel Nilsson i förskoleklassen innan han gick på sitt allra första sommarlov.

Annons

Finklädda, förväntansfulla och fnissiga barn i långa rader. Mammor och pappor med lilla tåren i ögonvrån, tillsammans med stolta mor- och farföräldrar.
Blommor och flaggor. Hårda kyrkbänkar och rektorns tal. Sånger och psalmer.
Värnaskolans avslutning i Hofors kyrka hade allt som hör till.
Det strilande regnet över den skira grönskan utanför förtog inte på något sätt känslan av att sommaren nu står för dörren.Alla klasser var med och uppträdde under avslutningen och bland låtarna hördes Barfota utan strumpor och skor och Sköna sommarlov. Lite extra bejublat blev framträdandet av Mickes band, där läraren Micke Ohlsson och några av eleverna rockade loss ordentligt med Racing in the streets och Run to the hills.
Rektor Barbro Risberg gjorde en jämförelse mellan det hon älskar mest här i världen: barn och blommor.
– Precis som det finns många olika blommor är alla barn också olika. Men ni är lika fina allihop, kom i håg det!Efter Idas sommarvisa var det sedan dags att springa ut på det efterlängtade sommarlovet med sina oändliga äventyr, jordgubbar, sandstränder och långa sovmornar.
– Det bästa med sommarlovet är att bada. Det brukar jag göra i Edsken, sa Samuel Nilsson.
Många glassar samt besök på Leksands sommarland och Gröna Lund står också på sommarprogrammet.
– Jag tycker att det är kul med karuseller och blir inte snurrig alls. Men pappa brukar må illa, berättade Samuel.

– Att knäppa med fingrarna. Det kunde jag inte innan.

Mer läsning

Annons