Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växtvärk ger lager på lager

/
  • NYTT LAGER IGEN. Stjärndistributions gamla höglager stod klart sommaren för två år sedan. Efter bara elva månader var det fyllt till bristningsgränsen. Nu är det nya höglagret snart inflyttningsklart, det enda som saknas är pallställ. ”Den här utbyggnaden är nödvändig för att vi ska kunna fortsätta att expandera”, berättar ägaren och vd:n Peter Boqvist.
  • STÅR STADIGT. Det var spikmattan som för några år sedan tog Stjärndistribution till nya höjder. Nu har boomen lagt sig men Stjärndistribution står fortfarande stadigt. Av företagets 220 uppdragsgivare är 120 bokförlag, berättar Peter Boqvist.  I hyllorna på lagret i Böle ligger omkring 5 000 boktitlar.
  • tar hela ansvaret. Stjärndistributions  affärsidé är att ta på sig hela ansvaret för den som vill sälja en produkt, från webbsida och kundtjänst till lager och ekonomi. Sedan något år har man även flera organisationer som uppdragsgivare, berättar Peter Boqvist.

Stjärndistribution i Hofors växer. Om två veckor står företagets nya drygt 1 000 kvadratmeter stora höglager i Böle klart.

Annons

– Det förra fyllde vi på bara knappt ett år, säger Peter Boqvist, ägare och vd.

Just nu ekar det tomt i den nya lagerlokalen som Hoforshus precis byggt färdigt. Men när pallställ kommer på plats i början av mars kan företaget börja fylla det – något man inte tror kommer att bli några som helst problem.

– Den här utbyggnaden är nödvändig för att vi ska kunna fortsätta att expandera, berättar Peter Boqvist.

Företaget har det senaste året haft rejäl växtvärk.

Det förra höglagret, klart sommaren 2010 och även det dryga 1 000 kvadratmeter stort, fylldes till bristningsgränsen på elva månader.

– Vid det laget hade vi just gjort klart med nya uppdragsgivare och väntade ytterligare 700 pallar till sommaren, så vi blev väldigt glada när kommunen sa ja till att bygga ut, säger Peter Boqvist.

Han berömmer både Hoforshus och näringslivschefen Nils Lindqvist för omtanken om företagen i kommunen.

– Det är fantastiskt att ha en hyresvärd som till- handahåller de lokaler vi behöver. Det hade varit tufft för oss att på egen hand bygga nytt.

Det var spikmatte-trenden som satte Stjärndistribution ordentligt på kartan. 2010 var man det snabbast växande företaget i Gävle-borg och utsågs till årets gasell av tidningen Dagens industri.

Nu har hysterin kring produkten lagt sig men Hoforsföretaget står fortsatt starkt.

– Vi fanns ju som företag före spikmattan och vi har i dagsläget 220 uppdragsgivare, varav 120 är bokförlag, påminner Peter Boqvist och pratar om en stadigt ökad omsättning.

Stjärndistributions affärsidé är att ta på sig hela ansvaret för den som vill sälja en produkt, från webbsida och kundtjänst till lager och ekonomi.

– Vitsen är att en hobbykreatör ska kunna komma på en produkt och sedan kunna pröva sina vingar utan att behöva lämna sitt vanliga jobb. Vi sköter allt det dagligt praktiska, säger Peter Boqvist.

I fallet med spikmattan skötte man också slutmonteringen, vilket krävde extra mycket personal och gav extra mycket intäkter.

I dag har Stjärndistribution 20 anställda.

– Vi har inget omedelbart behov av nyanställa i och med utbyggnaden, utan avvaktar till hösten som är vår högsäsong, säger Peter Boqvist.

Mer läsning

Annons