Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vendator anställer 40 personer i Hofors

Telefonitjänstföretaget Vendator i Hofors har kammat hem en stororder och nyanställer nu omgående 40 personer.


– Jag kan varken avslöja vem uppdragsgivaren är eller hur mycket ordern är värd, säger Mats Frid, vd för Vendator i Sverige, men tillägger att han är mycket nöjd och glad.

Annons

Som Arbetarbladet berättat alldeles nyligen går det mycket bra för Vendator i Hofors just nu. Medan varselvågen drar fram i Sverige har Vendator, som köpte Resultat 2005, gått mot strömmen och vuxit ordentligt.

Förra året ökade företaget sin omsättning med tio procent jämfört med året innan och bara i höstas nyanställde man 20 personer. I dagsläget har man drygt 250 anställda.

– Vi befinner oss i en del av marknaden där behoven fortfarande finns kvar, trots lågkonjunktur, förklarar Mats Frid.

Nu behöver företaget nyanställa igen. 40 personer på heltid från och med mars. En projektorganisation har tillsatts i Hofors för att arbeta med rekryteringen.

– Allt jag kan säga är att vi har fått en kund som behöver mycket hjälp just nu. Vi har blivit ombedda av kunden själv att inte avslöja vad det handlar om just nu. Men om en vecka ungefär ska vi kunna berätta, säger Mats Frid.

Enligt uppgifter till Arbetarbladet kan det dock handla om Telia, som sedan tidigare har ett mångårigt samarbete med Vendator.

Inte heller exakt hur mycket pengar ordern handlar om vill Mats Frid berätta.

– Du får själv multiplicera med 40 jobb, så förstår du att det är mycket pengar, säger han.

För Lennart Roswall, näringslivsutvecklare vid Hofors kommun, kom nyheten om de 40 nya arbetstillfällena i går som en glad överraskning.

– Det här är något mycket positivt. När nu industrin går lite knackigt betyder det särskilt mycket att det finns företag som Vendator, säger han.

Mer läsning

Annons