Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitt pulver över hela bygdegården

/
  • RISKERAR FÖRSTÖRAS. I samlingssalen finns 150 stolar med tygklädsel. Sitsarna täcks nu med lager av pulver, och det äter upp textilen.

Allting är vitt, vitt, vitt. Så ser det ut i Torsåkers bygdegård just nu.

Under en fest i en intilliggande lokal i lördags tog sig en oinbjuden gäst in i bygdegården och tömde en 12 kilos pulversläckare i hela bygdegården. Sammanlagt är 400 kvadratmeter golv

täckta av vitt pulver.

– Det ser ut som det snöat inomhus, säger bygdegårdsföreningens ordförande Tim Sandberg.

Annons

Torsåkers bygdegård alldeles intill Tors loge på Solbergaleden ser ut som rena vinterlandskapet invändigt. På varenda millimeter golvyta ligger ett tjockt lager vitt pulver. På några ställen syns fotspår i det vita – gärningsmannens.

– Några ungdomar hade hyrt en lokal intill i lördags och hade fest. Kanske var det någon som sökt sig till festen som kom på att det skulle vara mycket roligare att ta sig in här och tömma en pulversläckare, säger Tim Sandberg.

Skadegörelsen upptäcktes i måndags. I går tog bygdegårdsföreningen emot saneringsfirmor för att titta på omfattningen av det hela och komma med prisförslag på vad det kommer att kosta att städa upp.

– Än så länge vet vi inte vad det kommer att landa på. Men det kommer att ta ungefär en vecka att sanera allt, berättar Tim Sandberg.

Pulvret har trängt in i minsta lilla skrymsle. Inne i skåpen och lådorna är det alldeles fullt.

Hur mycket av inredningen som är förstörd är svårt att säga. Men pulvret fräter på elkablar och textilier.

– Vi har 150 tygklädda stolar i samlingssalen, jag vet inte hur det går med dem.

Skadegörelsen är polisanmäld.

– Det är bedrövligt tråkigt. Men om någon förälder reagera på att deras ungdom var väldigt vit i lördags, så får de gärna höra av sig, säger Tim Sandberg.

Mer läsning

Annons