Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Whiskyprojekt färdigt med ombyggnad av vita magasinet

Annons

Whiskyprojektet i Gammelstilla rör sig sakta men säkert framåt. Ombyggnaden av det vita magasinet är i princip klar. Under hösten begär företagsledningen in offerter från leverantörer av whiskypannor.

En omfattande ombyggnation av det vita magasinet är klar och för tillfället arbetar ledningen för Gammelstilla whisky med att skriva ansökningar och inväntar svar från myndigheter.

– Det stora arbetet är klart. Vi har byggt om lokalen och vi behöver 17 tillstånd innan vi kan starta destilleringen. Vi ska bland annat få tillstånd från Räddningsverket och Livsmedelsverket, säger Patrik Undvall, vd på Gammelstilla Whisky.

Under hösten beslutar styrelsen om man ska köpa tankar för destillering eller om man ska köpa en så kallad nyckelfärdig anläggning.

– Vi har hittat två leverantörer som vi ska begära in offerter ifrån. Sedan får vi se om vi anser oss ha råd att köpa pannor, säger Patrik Undvall.

För knappt två år sedan lämnade Gammelstilla Whisky det gamla tegelamagasinet då man fann rester av kvicksilverföreningar i lokalen. Flytten försenade arbetet med cirka ett år.

Arbetet drivs i dag av nio personer som kommer från Hofors, Sandviken, Gävle och Stockholm. Peter Söderlund

Mer läsning

Annons