Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsbloggare anmäld för förtal

En av Hofors mest aktiva bloggare har blivit polisanmäld för förtal. Ärendet ligger nu hos åklagare.

Annons

Hoforsbloggen.se har blivit en av Hofors mest lästa bloggar på senare tid. Det är också många Hoforsbor som använder sidan som debattforum.

– Jag tyckte det var så dåligt med information och bloggar på orten när jag flyttade tillbaka hem hit, så jag ville bidra med en trevlig sida, säger bloggaren som vill vara anonym.

Hätsk debatt

Hans ambition har varit att skapa en positiv samhällsdebatt.

– Det är roligt att se att även politiker är aktiva och debatterar på sidan, det visar att det finns ett engagemang och vikten av att det finns ett sådant här forum.

Men alla som är inne på sidan uppskattar inte innehållet. Efter en hätsk debatt, både på bloggen och via mejl har en person som känner sig uthängd och påhoppad nu anmält Hoforsbloggaren för förtal.

– Den här människan skjuter sig själv i foten genom det här, det har inte skett något förtal mot honom. Om ens polisen lägger ner resurser på det här så finns allt svart och vitt på sidan, det han uppger stämmer inte, menar bloggaren.

Vill inte namnges

Däremot uppger han att han själv känner sig hotad av anmälaren och att han därför inte vill gå ut med sitt namn i media.

– Visserligen är det många som redan vet vem jag är, men den här mannen verkar inte göra det och jag kan inte säga att han är ofarlig. Jag har två barn hemma att tänka på också.

Vanligt på nätet

Polisanmälan mot Hoforsbloggen kom in på lördagen och ärendet ligger nu hos en åklagare.

– Förtal är ett väldigt speciellt brott och hamnar alltid hos åklagare som beslutar om en utredning ska göras eller inte. I det här fallet har något beslut inte tagits än, säger polisens utredare Lars Hansson.

Han menar att påhopp på nätet är vanligt förekommande. Många känner sig personligt attackerade och kränkta via olika forum och bloggar.

– Vi får in många, liknande anmälningar varje dag, säger Lars Hansson.

Annons