Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoforsbloggen startar eget parti

Hoforsbloggaren Peter Hillblom ska tillsammans med andra lokala profiler starta det nya politiska partiet Framtid Hofors.

– Vi måste satsa mer på Hofors som idrottskommun, säger han.

Peter Hillblom beskriver Framtid Hofors som ett parti för invånarna i Hofors, "de vanliga människorna". En viktig fråga för partiet är att kommunen måste bli mer attraktiv för besökare.

– Turistinformationen är usel. Vi måste marknadsföra oss och få hit människor i stället för att de bara ska åka förbi och se att vi har en ishall, säger han.

Vidare menar Peter Hillblom att partiet ska vinna missnöjesröster eftersom Hoforsborna enligt honom är missnöjda med de nuvarande partierna.

Men partiet kommer inte att driva främlingsfientlig politik.

– Absolut inte. Vi vill snarare ta vara på de resurser vi har i kommunen. Idrott är utmärkt för att integrera nyanlända flyktingar. Kastar man ut en puck eller en boll på en plan behövs det inget språk, säger han.

Peter Hillblom menar att det också skulle lösa spelarbristen inom sporten i Hofors.

Partiet har även planer på att förändra skolan i kommunen.

– Vi vill utveckla skolorna och skulle vilja locka hit skolor med idrottslinjer som exempelvis fotbollsinriktning, säger Peter Hillblom.

Framtid Hofors ska kämpa för att de unga och äldres villkor förbättras i samhället snarare än villkoren för den priviligerade medelåldern.

– Vi måste stötta de unga och ge de äldre ett värdigt avslut. Äldreomsorgen är inte så som den beskrivs i Äldreboken, det gör mig förbannad när jag vet hur illa det ser ut i verkligheten, säger han.

Enligt Peter Hillblom är nio Hoforsprofiler tillfrågade om att vara med i partiets styrelse. Fem har redan sagt ja.

– Det är vanliga Hoforsbor, men med en framträdande roll inom näringsliv och idrottsliv. En annan är en före detta lokalpolitiker som slutat för länge sedan, säger han.

Men det är svårt att sätta in partiet på en politisk skala mellan blått och rött.

– De som är aktuella sympatiserar med mitten och vänstern. Jag själv har sympatiserat med Kristdemokraterna tidigare. Men jag har lämnat det bakom mig, säger han.