Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoforsbor tar en löptur i blöjor och ska cykla till Örebro – nu har succébössan nått drömgränsen

"Få ihop 150 000 till Musikhjälpen så cyklar vi till Örebro".
Det var Niklas Stenberg, Magnus Wembrand och Christer Ahléns budskap till Marita Söderström, som ligger bakom insamlingssuccén.
Nu har Hoforsborna bidragit med över 200 000 kronor.
– Det var mer bara en tidsfråga innan det skulle uppnås, säger Niklas Stenberg.

Annons

Arbetarbladet har tidigare skrivit om den digitala insamlingsbössan Med kärlek från Hofors.

LÄS ÄVEN: Marita samlade givmilda Hoforsbor – har skänkt mest i hela landet till Musikhjälpen

Pengarna i bössan ska gå till årets Musikhjälpen och bakom initiativet står Marita Söderström. När vi tidigare skrev om insamlingen var Med kärlek från Hofors den insamlingsbössa i Sverige som samlat in mest, 47 000 kronor.

Hoforsborna nöjde sig dock inte där. Folk fortsatte att höra av sig om olika vägar att engagera sig och tre av dessa var Niklas, Magnus och Christer. Som en morot till bidragarna föreslog de att de kunde cykla hela vägen till Örebro – om insamlingen kom över en viss gräns.

– Det är det här som är så roligt, hur otroligt engagerade folk är. Vi diskuterade vilken summa som var rimlig och pratade först om 100 00. Men pengarna kom in så snabbt så vi satte 150 000 som gräns, säger Marita.

LÄS ÄVEN: Petra sparade ut sitt hår i 7 år – sedan skänkte hon det till cancersjuka

På lördagen, drygt en vecka innan Musikhjälpen drar igång, var målet uppnått – och killarna får därmed trampa de 19 milen till Örebro.

– Vi var aldrig oroliga att 150 000 skulle uppnås eftersom vi såg utvecklingen av bössan. För att vara ärlig så hade vi cyklat även om vi inte uppnått målet, säger Niklas.

Varför ville ni vara med och bidra?

– Jag har haft tanken att cykla för Musikhjälpen flera år tidigare, men inte kommit till skott riktigt. Men i år kändes det så extremt passande när Marita fått sån fin snurr på hennes insamlingsbössa. Det kändes som en bra sporre för att få ännu fler att gå in med pengar till insamlingen. Sen att Magnus Wembrand och Christer Ahlén väldigt tidigt gav besked att de skulle hänga med gjorde det enkelt, säger Niklas.

LÄS ÄVEN: Marwa Karims julklappshjälp i Gävle ska ge julstämning åt fattiga och nyanlända barn

Andra Hoforsbor som passat på att stödja insamlingen är gänget i showgruppen Swing it, där "Micke" och "Lumpa", under föreställningarna, tar en löptur i snön, endast iförda blöjor, om publiken skänker tillräckligt med pengar till Musikhjälpen.

Gruppen har i skrivande stund samlat in 10 000 kronor till Med kärlek från Hofors.

Se killarna springa i videon nedan.

När Arbetarbladet pratade med Marita Söderström i samband med artikeln den 23/11 trodde hon att de antagligen skulle sjunka en hel del placeringar på topplisten inom den närmsta tiden.

Så blev det inte.

Med kärlek från Hofors ligger alltjämt i topp med 208 000 insamlade kronor i skrivande stund.

– När vi samlat in 50 000 var jag euforisk. Nu känns det som att det är allvar och jag känner mig respektfull. Det här blev större än jag någonsin kunnat drömma om. Jag är väldigt tagen, säger Marita Söderström.

Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.