Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoforsborna rasar över att Michael Ohlsson inte bjöds in till Höstkalaset: "Mobbning på hög nivå"

Det tog bara ett par minuter från att det andra avsnittet av SVT-serien "Samtidigt i Hofors" sändes till att Hoforsbor rasade på sociala medier. Anledningen? Att den lokala rockartisten, tillika en av seriens huvudpersoner, Michael Ohlsson inte bjöds in till Höstkalaset.

Annons

(Uppdaterad 13.45)

Om inte Hoforsbornas rekordinsamling till Musikhjälpen i decemeber satte bygden i västra Gästrikland på kartan har SVT:s dokumentärserie "Samtidigt i Hofors" nu gjort det. Första avsnittet sågs av nästan 700 000 personer och serien lyftes fram i såväl krönikor som på sociala medier.

LÄS MER: Samtidigt i Hofors utstrålar värme – men är på gränsen till tragikomiskt

Men det andra avsnittet, som sändes på torsdagskvällen, lämnade en bitter eftersmak hos många Hoforsbor på Facebook. I en mängd kommentarer kritiserar de kommunen för att inte ha bjudit den lokala rockartisten Michael Ohlsson till Höstkalaset som ägde rum i oktober i fjol.

"Jag trodde inte att vuxna människor som ska ordna aktiviteter i Hofors ska hålla på med utfrysning och mobbning", skriver en person. En annan skriver "Mitt hjärta brister för Micke Ohlsson (...) hoppas han tar revansch".

I avsnittet fick Michael Ohlsson reda på att han inte skulle få spela på Höstkalaset, som arrangerades av Hofors kommun, något han sedan seriestarten har pratat om och planerat.

– Om jag ska vara ärlig så fattar jag faktiskt ingenting. Det är väldigt konstigt med festivalen, jag hade kallt räknat med att jag skulle vara med där, så är man inte ens påtänkt när de ska ha en sådan här Hoforsgrej. I min värld går det inte ihop, jag tycker att det känns så jävla orättvist och fel, säger han med sprucken röst i serien.

Michael Ohlsson har varit i ropet tidigare för sina samhällskritiska låttexter. Han har dessutom gjort en uppmärksammad musikvideo till låten "Bästa horhuset i stan", som han visade för barn på fritidset där han jobbade som pedagog. Efter påtryckningar från föräldrar, som ansåg att videon anspelade på sex och droger, bestämde kommunen sig för att omplacera honom till postkontoret.

Han har tidigare även fått brevlådor söndersprängda och huset vandaliserat.

LÄS MER: Michael Ohlsson har tröttnat på vandalerna – "Man känner sig så förbannat kränkt"

TV: Hör Michael Ohlsson berätta om när hans hus blev attackerat.

Arbetarbladet har försökt nå Michael Ohlsson, men enligt hans skivbolag Indy505 befinner han sig just nu i Thailand.

På sin Facebooksida skickar han dock ett tack för alla uppmuntrande kommentarer:

"Tack alla underbara människor för ert stöd! Kränkande särbehandling är jobbigt även för en kaxig kille som mig! Vill krama er alla!", skriver Michael Ohlsson.

Katarina Borbos, kommunikations- och turismutvecklare på Entré Hofors, som i serien lämnade beskedet att Michael Ohlsson inte skulle få spela på Höstkalaset säger att programmet vinklades för att få fram en "konflikt som inte finns".

– Jag pratade med Micke så sent som i dag och vi har inget otalt med varandra. Jag vet inte riktigt hur man gjort den vinklingen, de har varit här och filmat jättemånga timmar och sedan klippt ihop det till en konflikt som egentligen inte finns.

Hon berättar att Michael Ohlsson aldrig var påtänkt att spela på Höstkalaset.

– Han spelade på ett tidigare arrangemang och nu tittade vi på vilka andra vi kunde lyfta upp. Det blev inte något musikevent utan det riktade in sig på insamlingen till Världens barn. Folkets hus hade Östen med Resten hos sig så då byggde vi arrangemanget kring det.

Katarina Borbos fick innan seriens premiär se de delar hon medverkade i, men inte själva slutprodukten.

– Det är tv och det är upp till dem hur slutprodukten blir. Om man tittar på dokumentären ser man vilken fantastisk kommun vi bor i, man ska verkligen se alla fyra avsnitt. Det som sägs på sociala medier och Flashback (ett stort nätforum, reds. anm.) har jag inga kommentarer kring. Vi har fått jättemånga kommentarer, det är både de som är jättepositiva och de som har synpunkter.

Det finns i nuläget inga planer hos Entré Hofors att arrangera en spelning med Michael Ohlsson, men det är samtidigt inte uteslutet, säger Katarina Borbos.

Arbetarbladet fortsätter att söka Michael Ohlsson.