Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög mysfaktor i konserthuset

Julen är en högtid för barnen, så vad passar inte bättre än att låta barnkörer från Gävle kulturskola sjunga in julen på konserthuset?

Barnen gör alla klassiker som "Tre pepparkaksgubbar" och "Nu tändas tusen juleljus". Som tur var utan att det blir långtråkigt, barnen är spännande att iaktta och berörande att lyssna på.

Även om det märks att många föräldrar sitter i publiken, håller barnen masken nästan hela tiden och är väldigt professionella för sin ålder.

Ibland blir barnens sångpartier lite i längsta laget och risken är att det börjar spreta, men det binds ihop väl med stort stöd från Gävle symfoniorkester och även Forsbacka kammarkör.

Sedan tar Gävlebördiga Sanna Gibbs vid med sin operaskolade röst. Hon visar tidigt upp både sitt djup och flexibilitet med den vackra "Twelve days of christmas".

Sanna Gibbs klara röst blir en väl avvägd kontrast mot barnens och Forsbacka kammarkörs multipla stämmor.

Hur var det julstämningen då?

Jo, den är faktiskt riktigt hög. Stora julgranskulor hänger från taket, julgran står på scen och tomteluvor syns på var och varannan person. Det är snudd på julöverdos.

Plötsligt känns det som att det är den 23 december snarare än den 14:e. Julen står inför dörren, barnen springer omkring och all gemensam förväntan når sin kulmen.

Dirigenten Karl-Johan Ankarblom både förvaltar och bygger upp den där förväntan under showens drygt 90 minuter. Symfoniorkestern är riktigt bra i kväll och föreställningens namn, "En klockren jul" kunde inte passa bättre.