Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högberg vann i Uppsala

/
  • Pontus Högberg svarade för en prima comeback i enduroskogen. Tempot räckte till seger i elitklassen när Östra Open inleddes i Uppsala.

Det blev seger för Pontus Högberg när Östra Open inleddes i Uppsala.
Gävlekillen hade nära minuten i marginal till andraplacerade Jonas Karlsson, klubbkompis med Pontus i Enköpingsklubben Göta.

Annons

Det gällde årets första deltävling av totalt åtta i cupen och avgjordes vid Rörken. Elit, Junior samt Bredd körde banan i fyra varv. Delar ur den svenska eliten ställde upp till start.

Pontus Högberg har varit konvalescent under en längre tid. Efter en axelskada så körde han omkull i SM-premiären i Uddevalla ifjol – och slog handleden illa. Han missade därmed i stort sett hela säsongen.

Men nu var det alltså dags för comeback. Och den hette verkligen duga...

– Ja, det gick riktigt bra. Har visserligen kunnat träna totalt 15 timmar, men visste inte hur jag stod mig i konkurrensen, berättar Pontus.

Som emellertid redan från start visade vart skåpet skulle stå. Lade 21 sekunder till Botkyrkas Henrik Lindholm på det första varvet.

Pontus vann sedan även det andra varvet – samt det tredje. Efter att ha varit snabbast också på slutrundan så skrevs den totala marginalen till 56 sekunder före Jonas Karlsson, fjolårets silverman i SM, klass 2.

– Inga problem alls. Jag känner mig helt återställd nu och är taggad till tusen, fortsätter Pontus.

Fokus nu är att tävla så mycket som möjligt i vinter. Först och främst hägrar Östra Open, men även Gävle-Dala Vintercup.

– Tävling är den bästa träningen. Så det är bara att nöta på inför SM senare i år, avslutar Pontus Högberg.

En bra tävling genomförde även Pontus pappa, Bosse Högberg. Tempot räckte till en andraplats bland 35 startande i Bredd, en minut och 20 sekunder efter segrande Krister Thorell, Göta. Sjätte plats gick till Kenta Nyberg, i likhet med Bosse tävlande för SMK Gävle.

I Motion 40-50 år styrde Tierps Joakim Storck in på andra plats (hela 61 deltagare).

Mer läsning

Annons