Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högbergsskolan tar över motorsportgymnasiet

Hagströmska gymnasiet vid Tierp Arena lämnar över sina utbildningar till Högbergs­skolan. Från och med nästa termin tillhör friskolans elever alltså kommunala Högbergsskolan.

Annons

När Hagströmska gymnasiet startade 2011 hade man två elever. I dag har man 25. Nu lämnar friskolan över konceptet med motorsportsgymnasium till kommunala Högbergsskolan.
– Eftersom vi bara erbjuder tre program har det varit svårt att tillgodose elevers programönskemål, säger Lena Westman, Hagströmska gymnasiets verksamhetschef. Vi behöver större bredd.

Högbergsskolan har tio program och erbjuder också idrottsspecialisering. Från och med nästa termin utökas alltså idrottsinriktningarna med motocross, enduro och dragracing.

Fyra lärare på Hagströmska varslas om uppsägning, och det finns inga planer på att ”ta över” även lärare.

Motocross- och enduroeleverna är den stora gruppen. För dem kommer Högbergsskolan att ha ett nära samarbete med SMK Tierp.

För ungefär en månad sedan träffades parterna för att förutsättningslöst diskutera motorsportgymnasiets framtid. För ett dygn sedan hade man bestämt sig: Tierps kommun tar över Hagströmska gymnasiet, vars elever får flytta från lokalerna i Tierp Arena till Högbergsskolan.
– Men vi är angelägna om ett fortsatt samarbete med arenan, säger Bengt-Olov Eriksson.

Har turerna kring Tierp Arena påverkat Hagströmska gymnasiet?
– Jag tror att konkursen gjorde det svårare att marknadsföra gymnasiet, säger Bengt-Olov Eriksson.
– Visst, det var jättesvårt, säger Lena Westman. Men även utan konkursen hade vi inte klarat att starta upp åtta nya program, som vi behöver.