Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högbo utan vd - Lundblad hoppade av

Högbo Bruk AB hade två huvudkandidater till sin vd-tjänst. En är på väg att bli skolchef och den andre stannar på banken. – Nu är vi tillbaka på ruta ett, konstaterar styrelseordföranden Per Engström sedan Jonas Lundblad i går hoppat av strax innan anställningsavtalet skulle undertecknas.

Förre Kungsbergetchefen Jonas Lundblad, i dag företagschef på Nordea, blev som väntat erbjuden den sedan ett halvår tillbaka vakanta vd-tjänsten vid Högbo Bruk.

Men slutförhandlingarna drog ut på tiden eftersom Lundblad även fick andra attraktiva erbjudanden att ta ställning till. Bland annat har Branäs Fritid försökt värva tillbaka honom som ansvarig för den nyss inledda jättesatsningen i Kungsberget.

Men i slutändan valde Jonas Lundblad varken att gå till Högbo eller Branäs/Kungsberget, utan att stanna på banken.
– Jag trivs väldigt bra här, säger han.

I något kryptiska ordalag antyder Lundblad att han heller inte var helt nöjd med de förutsättningar han såg framför sig som blivande vd för Högbo Bruk.
– Under tiden som jag varit aktuell har jag naturligtvis tittat på hur det ser ut där och jag känner inte att jag kan infria de förväntningar som skulle ställas på mig med de förutsättningar som finns i dag. Ska jag utveckla det en aning mer handlar det mest om att ekonomin inte är sådär jättestark utan att för den skull heller vara katastrofalt dålig.

För både Högbostyrelsen och koncernbolaget SSAB:s vd Svante W Nordh kom beskedet om avhoppet lite chockartat.

Svante W Nordh satt i går eftermiddag i Stadshusets foajé och väntade på Jonas Lundblad för att göra klart de sista formaliteterna.När Arbetarbladet ställde frågor om avhoppet kontrollerade han sina telefonmeddelanden och fick då beskedet att det planerade mötet var inställt och att den tilltänkte vd:n inte längre stod till förfogande.

Per Engström hade tidigare på dagen fått ett liknande meddelande när han befann sig på ett möte i Stockholm med avstängd telefon.
– Vi har hamnat i en olustig situation. Nu är det bara att börja om från början, säger han.

Som Arbetarbladet avslöjade i går är den andre huvudkandidaten, Lars Hont, redan lanserad som tänkbar ny skolchef.
– Det skedde redan innan vi var klara med vårt arbete. För dagen väljer jag dock att inte ha någon åsikt om det, säger Per Engström.

Kan det bli aktuellt att fråga Hont om han fortfarande vill bli Högbochef?
– Det känns kanske lite sent påtänkt.