Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högern gör Sverige fattigare

Annons

Alliansen påstår fortfarande helt fräckt att de är arbetarnas och pensionärernas parti!

Jag skall ge ett litet exempel. Måste som ett ex redovisa min egen situation, men gör det inte för att tala i egen sak utan för principens skull.


I samband med att jag gjorde min deklaration fann jag följande. Förra året fick jag en nettominskning på min pension med 6000 kr.
Samma gäller för i år. Sålunda har jag på två år fått en nettominskning på 12000 kr.

Detta skall t ex ställas mot Fredrik Reinfeldt som får en årlig nettolöneökning
på 150-200000 kr. Sannolikt har han därtill om han bor i villa fått en rejäl minskning av fastighetsskatten.

Jag skulle utan vidare kunnat acceptera min minskade inkomst om pengarna gått till dem som har det sämre än jag. Men så är det ju inte. Dessa har sannolikt också fått en minskning. Mina pengar går i stället till dem som har inkomster på miljoner och fastigheter värderade till flera miljoner. Med andra ord, så göder jag och många med mig den verkliga överklassen inte minst den som bor i Djursholm. Men detta är något helt naturligt för borgarna. Men i mina ögon är det ett asocialt beteènde. Detta har även guds lille ställföreträdare på jorden (Göran Hägglund) utan minsta skam ställt upp på.

Trots att jag är ateist så tror jag att jag bättre än Göran Hägglund vet vad bibeln säger om detta. Eftersom KD nu hänger på "gärsgården" så har han helt fräckt gått ut och sagt att han vill prioritera pensionärerna. Men varför skulle vi tro honom? För hans följsamhet med jesus förkunnelse eller...! Ja det är kanske så illa tom att det efter nästa val inte finns något riksdagsparti med namnet kristdemokraterna. Gud kanske straffar honom!

De som tror på Reinfeldt som en blivande landsfader borde väl vid det här laget börja inse att någon sådan är han inte och kommer aldrig att bli. Högern har kanske mer än något annat parti haft målen klara för sig alltsedan vi fick politiska partier. Det första är "Segregation". Det andra är "Giv mer åt de rika och inget åt de fattiga". Ha inget förbarmande med " de sjuka, fattiga, utslagna etc", de har sig själva att skylla. Det ser vi väl inte minst på den nya "sjukreformen" där till och med en läkare medverkat!

Högern har under de senaste hundra åren aldrig ställt upp på en reform som gynnar folkflertalet (löntagare, arbetare, sjuka, arbetslösa, pensionärer etc). Att tro att de nu ändrat sig visar väl inte minst de senaste årens ekonomiska och psykiska misshandel av dem som drabbats av olycka i form av sjukdom, arbetslöshet, små pensioner etc.

Men inte nog med detta. Man är på väg att göra Sverige fattigare också. Sålunda har man reat ut flera av våra mest vinstgivande statliga företag. Maud Olofsson "skänkte" bort Sveriges flaggskepp bland våra företag - Volvo Peronvagnar - till Kina. Det går lysande nu. Inte brydde hon sig det minsta om vilken betydelse Volvo har för Sverige. Nej varför skulle Alliansen rädda jobben? De har väl aldrig tagit ansvar för arbetarna.

Olle Ljungbeck, Gävle

Mer läsning

Annons