Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj inte skatten!

En skattehöjning gör Gävleborg till ett oattraktivt län att flytta till samt att det slår hårdast mot dem som tjänar minst, skriver Jacob Edin och Magnus Wiebe från Moderata ungdomsförbundet Gävle.

Annons

Nu får vi ännu en gång se den socialistiska majoriteten i Landstinget Gävleborg ta till skattehöjningen. De återkommande skattehöjningarna tyder på att man från politiskt håll totalt saknar visioner och idéer för framtidens sjukvård i Gävleborgs län. Samma retorik och argumentation används från majoriteten, det enda som kan urskiljas denna gång är att man också skyller på finanskrisen. Majoriteten saknar allt som kallas självkritik.

En grundläggande förändring av landstingets verksamheter måste till. Först och främst måste vi fråga oss vad som är landstingets viktigaste verksamhetsområde och är svaret en väl fungerande sjukvård så måste den också prioriteras framför allt annat.

I dag bedriver landstinget en omfattande regional utvecklings-, kultur-, musik- och utbildningsverksamhet. Samma verksamhet bedrivs dessutom i en annan församling av politiker, Region Gävleborg. Landstinget Gävleborg är inte skyldiga enligt lag att bedriva dessa verksamheter men ändå anser man att det är viktigare att göra det än att prioritera sjukvården.

Mer läsning

Annons