Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj lägstalönerna – inte direktörsbonusarna!

Annons

Samtidigt som julhandeln spås slå nya rekord kräver nu arbetsgivarföreningen Svensk Handel tillsammans med flera borgerliga partier sänkta ingångslöner. Unga tjejer och killar bakom kassan ska alltså subventionera de just nu största vinstmaskinerna på den svenska marknaden. Detta trots att över hälften av alla under 25 år har en visstidsanställning som ger dem en månadslön långt under en heltidsanställds. Det är inte ovanligt att springa mellan olika jobb, ständigt stå i beredskap att rycka in om chefen skulle ringa och egentligen aldrig veta säkert hur mycket man kommer att få ut i slutet av månaden. Man har aldrig några marginaler. Förslaget skulle leda till att arbetsmarknadens mest utsatta grupp skulle få svåra ekonomiska problem i utbyte mot att aktieutdelningen i företaget blev något större. Vi tycker inte det är värt det. Så länge det inte finns särskilda ungdomshyror eller ungdomspriser på mat kan unga människor, lika lite som medelålders, överleva på låga och osäkra inkomster. Frågan är varför det är just lönerna för de lägst avlönande som ska sänkas?
Närmare var femte person inom detaljhandeln går på lägstalönen idag vilket gör att den får en väldigt stor betydelse i branschen. Lägstalönerna är utgångspunkt även för den senare löneutvecklingen. Enligt en rapport från Handelsanställdas förbund skulle en sådan lönesänkning inom några få år kraftigt försvaga löneläget för hela branscherna. Alla som arbetar inom handeln har därför anledning att känna oro för de här utspelen.
Det är tragiskt att se hur lite svenska näringslivsorganisationer tycks värdera de anställda och branschen de verkar i. Istället för att skapa attraktiva, trygga jobb som värdesätter kompetens och försäljningsförmåga vill näringslivsorganisationerna göra branschen till en låglönesektor som folk kommer att välja bort så fort de får chansen. Det är direkt negativt för alla inom handeln. Vore det inte bättre om de anställda slapp oroa sig för sin framtid och sin ekonomi, så att de kan de växa och utvecklas i sina jobb?
I Sverige har vi sagt att vi inte konkurrerar med låga löner utan med kunskap. Men nu tycks näringslivsorganisationerna tillsammans med ett förvånansvärt starkt stöd från regeringshåll strunta i den svenska modellens grundidé. Det ger inte bara fattigare människor, utan i förlängningen ett fattigare Sverige. Det är förstås helt fel väg att gå.

Malin Skoglund, butiksbiträde
Daniel Söderberg-Talebi, butiksbiträde
Jennys Schöldin, butiksbiträde
Jonas Sällström, lagerarbetare
Nooshi Dadgostar, arbetslös
Teija Johanson, butiksbiträde

Mer läsning

Annons