Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmarna är till salu

Den klassiska festplat­s­en Holmarna i Skutskär är till salu. Saxofonisten Micke Finell, som skött om den sedan 2004, hinner inte längre lägga ner all den tid som krävs för att driva folkparken. Nu hoppas han att någon annan kan ta över – för att fira parkens 100-årsjubileum.

När Micke Finell tog över Holmarna Folkets park för åtta år sedan pratade han och de två andra delägarna mycket om att bevara folkparkskulturen. De satte originalfärg på byggnaderna igen, fixade dansbanan och hängde upp kulörta lyktor. Och så har de kört fester på somrarna, på samma sätt som man har använt platsen i snart 100 år.

Nu ligger Holmarna ute till försäljning. Micke Finell spelar med rockbandet The Refreshments som åker runt och spelar väldigt mycket på sommaren, och känner att han inte riktigt har tid att dessutom jobba med folkparken då. Nu hoppas han att de ska kunna hitta en köpare som vill fortsätta driva Holmarna som en festplats.

– Jag kan ju inte mer än hoppas på det. Holmarna har alltid funnits, och Skutskär behöver en sådan här plats.

Och fortfarande finns det tid för hågade spekulanter att spika ihop något för sommaren.

– Jag bedömer det som fullt möjligt att få ihop ett bra sommarpaket om någon skulle vilja, tror Finell.