Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmkvist tvåa när SM inleddes

Jimmy Holmkvist höll högt tempo när SM inleddes på Westombanan i Arvika i går.

Facit blev en andraplats i Supernationella klassen.

– Ja, det här gick riktigt bra. Är klart nöjd, sammanfattade han efteråt.

Annons

31-åringen från Hofors, tävlande för Gestrike RT, inledde med att bli tvåa i den första kvalomgången. Tog sedan tredje tid i omgång 2, medan den tredje – och sista – omgången bjöd på femte tid.

Denna svit räckte med råge till A-final. Här var Patrik Ydrefalk, Laxå, favorit efter att ha gjort rent hus i kvalet. Han infriade förväntningarna och ledde från start till mål.

– Jag hängde med bra till en början, men efter två varv insåg jag att det istället gällde bevaka andraplatsen. Det lyckades också, fortsätter Jimmy.

Som egentligen hade planerat satsa på back-SM i år. Men när premiären i Kungsberget ställdes in så ändrade han sig:

– Nu när det gick så här bra kör jag nästa deltävling i rallycross-SM också, i Strängnäs om två veckor. Sedan får vi se hur det blir med tävlingarna i norrland…

I prima form på Westombanan var även Oskar Sundell från Järbo, som inledde kvalet med sjätte tid och avslutade med en tredjeplats. En plats i B-finalen blev därmed belöningen.

Här tog han ledningen och toppade heatet i ett par varv före västgöten Robin Larsson. I mål var Oskar tvåa och gjorde därmed Robin sällskap till den hägrande A-finalen – där han slutade femma.

– Gjorde en bra start i A-finalen och höll tredje plats när jag snurrade, berättar Oskar.

Han korsade sedermera mållinjen som femma, med kokande motor.

– Det är jag faktiskt jäkligt nöjd med. Och hade jag bara kört en tiondel snabbare i den tredje kvalomgången hade det räckt för direktbiljett till A-finalen.

På plats på Westombanan fanns även Håkan Holmkvist, Gestrike (äldre bror med tidigare nämnde Jimmy Holmkvist). Slutade som 16:e, två placeringar utanför C-final.

I klassen Supernationell 2400 blev det en 21:a plats för Erik Wigren, Järbo.