Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holmkvists omkörning avgjorde i Strängnäs

En omkörning i den högre skolan avgjorde kampen.
Jimmy Holmkvist tog segern i Supernationella klassen på Strängnäs motorstadion i går.

Annons

Det gällde årets andra SM-deltävling. Laxåföraren Patrik Ydrefalk, segraren från den inledande deltävlingen i Arvika för två veckor sedan, vann kvalet via en första – samt en andraplats. Gestrikes Jimmy Holmkvist bokförde en andra– samt en sjätteplats vilket räckte för att bli fyra – och ta den sista ordinarie biljetten till A–finalen.

Här ledde Ydrefalk till en början, men västgöten Robin Larsson hade kommandot när nådastöten kom ett halvt varv före mål.

– Jag hittade en liten lucka och lyckades klämma mig förbi, berättar Jimmy.

Som dessförinnan hade gjort en bra start från fjärde rutan.

– Jag är jättenöjd. Det här sitter riktigt bra, fortsätter han.

Efter att ha varit tvåa i Arvika – och nu etta – toppar Jimmy Holmkvist det totala sammandraget i SM. Fortsättning följer i Kalix i juli månad.

– Hade från början inte tänkt satsa på rallycross–SM i år. Men nu känns det förstås svårt att avstå, skrattar Jimmy.

Även Oskar Sundell hade bra pådrag igår. Efter en fjärde– samt en åttondeplats i kvalet vann Järbokillen C–finalen. Blev sedan även tvåa i B–finalen med avancemang som belöning till den hägrande A–finalen.

Sedan tog emellertid flytet slut:

– A–finalen slutade med en rejäl smäll i skyddsräcket efter en hård kamp med skåningen Kristoffer Andersson. Bilen tog stor skada, förklarar Oskar.

Han prisbedömdes som femma, vilket trots allt räcker till en delad femteplats i SM–tabellen.

– Midsommarhelgen är i alla fall räddad. Det blir heltid i garaget för att hinna laga allt som är trasigt, avslutar Oskar med ett leende på läpparna.

Håkan Holmkvist, Gestrike (bror till Jimmy) slutade trea i C–finalen. Pontus Westman från Skärplinge hamnade närmast utanför finalpasset på 15:e plats.

I 2400–klassen blev Erik Wigren, Gestrike, 19:e. Vann här gjorde Arbogas Daniel Gillberg före Niclas Norström, Hammaren.