Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blev en måltavla

SSU:s förbundssekreterare Ellinor Eriksson från Valbo har polisanmält att någon tryckt upp en bild med hennes ansikte i en måltavla.

Annons

– Jag blev framförallt förbannad, säger hon.

Det var i somras, veckorna före SSU:s sommarläger, som klistermärken med en bild på Ellinor Perssons ansikte i en måltavla började spridas runt om i Skåne.

Själv såg hon aldrig bilderna men rapporterna nådde henne från SSU-vänner.

– På ett sätt är det svårt att ta in att någon bemödat sig med att trycka upp dem men egentligen är jag inte förvånad. Jag får många mejl med liknande budskap. De kommer i perioder när jag uttalat mig om frågor som invandring, homosexualitet eller feminism, säger Ellinor Eriksson.

Att hon valt att berätta om saken först nu beror på att hon inte ville sprida onödig oro under sommarlägret med tanke på tragedin på Utöya året innan.

Bilderna är nu anmälda som olaga hot och Ellinor Eriksson menar att det är viktigt för att polisen ska förstå vilken hotbild som finns mot henne personligen, och mot politiker i allmänhet.

– Det är ett sätt att försöka skrämmas och tysta ner mig och andra. Men de har inte lyckats. Jag är inget offer för jag älskar verkligen det jag gör men det kommer med ett pris, säger hon.