Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon ska styra över Kungsbergets skidbackar

Kungsbergets nya platschef blir Martina Svensson, 34 år.
Hon leder i dag skidanläggningen i Geilo, Norges fjärdes största skidanläggning som också räknas som landets första i sitt slag.

Den nya platschefen börjar 1 september och kommer att ingå i Branäsgruppens ledningsgrupp.

Hon är uppväxt i Kristianstad och blev intresserad av alpin skidsport efter jobb i Riksgränsen.

– Jag tänker vara delaktig i att forma Kungsberget på väg in i nya tiden, från dag- till boendeanläggning, en process som ställer andra krav på personalen och hur man tar hand om gästerna, säger Martina Svensson till Arbetarbladet.

Hon efterträdar Catarina Utanskog som efter den gångna säsongen bestämde sig för att ägna sig åt andra saker.

Under de senaste tre åren har Martina Svensson varit med i sammanslagningen av två konkurrerande skidanläggningar i Geilo. I dag styr hon över cirka 35 helårsanställda och 150 under vintern. Tidigare har hon också jobbat med bland annat konferenser, sälj- och kundservice.

– Hennes profil passar väldigt bra, säger Mikael Elford, Branäsgruppens marknadschef.

För ett par veckor sedan besökte Martina Svensson Kungsberget för första gången. Hon blev imponerad, berättar hon, både av det som gjorts på kort tid och det som planeras framöver.

Till att börja med kommer hon att bo på anläggningen i Kungsberget, innan hon skaffar fast bostad, troligen i Sandviken eller Gävle.

Skidanläggningen i Kungsberget har under de senaste åren byggts ut med flera nedfarter och framför allt med stugor och lägenheter. I dag kan man erbjuda över 1 000 bäddar i anslutning till backarna.

Anläggningen ger jobb åt cirka 150 personer när det är högsäsong.

Kommande säsong planeras rust av restaurangen med kök och sittplatser, troligen också en pizzeria. Däremot dröjer det ytterligare en säsong innan det blir fler nedfarter.