Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Honken" klar för Frölunda

På onsdagen presenterades Johan ”Honken” Holmqvist som ny frölundait.
Dallasmålvakten lämnar NHL för ett tvåårskontrakt med Göteborgsklubben.
– Vi är jättenöjda. Vi har jobbat på honom ett tag, säger Kent Norberg, Frölundas general manager, till TT.

Annons

Den 30-årige Holmqvist ville först och främst spela kvar i NHL men när han inte fick något tillräckligt attraktivt erbjudande såg Frölunda sin chans. ”Honken” har skrivit på ett tvåårskontrakt men med en NHL-klausul inskriven som innebär att han kan lämna Frölunda för NHL efter nästa säsong.
För Frölunda innebär det att de har två målvakter av toppklass som får slåss om platsen mellan stolparna den kommande säsongen.
– Jag tycker att vi har den klart bästa målvaktsuppsättningen i elitserien med Ari Ahonen och ”Honken”. Det känns väldigt bra att ha två så bra målvakter, säger Norberg.
Enligt Norberg var Holmqvist den sista stenen i Frölundas lagbygge som bland annat innehåller nyförvärven Riku Hahl och Joe Dipenta.
– Vi är jättenöjda med vår trupp och ligger lite lågt just nu. Men om något intressant dyker upp vet man aldrig, säger han.