Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på bingo i nyrenoverad hall

/
  • För konkurrensen.  Efter nästan 20 år i samma lokaler har Sandviken bingo gjort en stor satsning och renoverat sina lokaler. ”Det är nödvändigt om vi ska kunna hänga med och konkurrera med alla bingospel på nätet”, säger bingohallschefen Berndt Mollstedt.
  • Emot trenden. Bingohallen i Sandviken går emot trenden i övriga landet där spelandet minskar. Förra året betalade Sandvikens bingo ut 1,2 miljoner kronor till sina medlemsföreningar. Nu har man gjort en helrenovering för att kunna fortsätta konkurrera med nätspelen.
  • soffhörna. Fototapet med blommor och skön soffgrupp på Sandviken bingo.

Efter nästan 20 år på samma plats har Sandvikens Bingos lokaler genomgått en helrenovering.

I dag, lördag, har man ”grand opening” med tårta och extramånga spel för att fira den nya fräscha bingohallen.

Annons

Glöm murrigt och inrökt. Så ser inte bingohallar ut längre. Framför allt inte i Sandviken där Sandviken Bingo, som drivs av en alliansförening med 25 idrottsföreningar, precis byggt om sina lokaler för drygt 1 miljon kronor.

– Visst har det blivit fint? frågar bingohallschefen Berndt Mollstedt.

Han visar upp bingohallen som fått varmröd fondvägg i kafédelen, fototapeter med blomstermotiv och mysiga soffgrupper där man kan sitta och spela om man inte vill sitta vid något av bingoborden.

Efter renoveringen ligger numera allt också på ett plan. Förut fanns en halvtrappa som delade av lokalerna.

Det är Sandvikens kommun som fastighetsägare som bekostat renoveringen.

– För Sandvikens bingo kommer det att synas på hyresavin, men det är en satsning som är helt nödvändig för att vi ska kunna hänga med, säger Berndt Mollstedt.

– Konkurrensen är i dag stenhård med alla bingospel på nätet.

Både Sandviken och i Gävle går dock mot trenden i övriga landet. Här går bingohallarna fortfarande bra.

Förra året betalade Sandvikens bingo ut 1,2 miljoner kronor till sina medlemsföreningar.

– Vi är en av de största bidragsgivarna till idrottsföreningarna i Sandviken som bedriver ungdomsverksamhet, säger Berndt Mollstedt.

På Sandvikens bingo kan man spela bingo både på pappersbrickor och pekskärmar och automatbingo. Hallen har renoverats under sommaren, halva i taget så att man kunnat ha öppet hela tiden.

Mellan 50 och 60 besökare om dagen har man och snittåldern på besökarna är 55–60 år.

– För många är bingon en viktig social träffpunkt. Det blir inte alls samma sak att spela på nätet. Hit kan man komma och prata med andra och se vem det är som vinner, säger Berndt Mollstedt.

Annons