Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas samla in 100 000 på tre dagar

”Hjälp oss att rädda världen!” Det är Borgarskolans uppmaning till Gävleborna. På tre dagar hoppas­ man kunna samla in 100 000 kronor till ­Unicef.

Loppis, ponnyridning, filmvisning, auktion, lotterier, ansiktsmålning – och klassisk bössinsamling.

300 elever från Borgarskolan intar Stortorget i dagarna tre för att på alla möjliga sätt samla in pengar till välgörande ändamål. Men för det behövs Gävlebornas hjälp – att de lättar på plånboken.

– Rädda världen, kom och fiska! ropar Sabina Pettersson som står vid fiskdammen medan Joyce Aalbers, Emelie Edenby och Sofie Lundin går runt med insamlingsbössor. Lite senare ska de bland annat anordna tipspromenad och erbjuda fotografering för de som vill.

– Man får köpa bilder av sig själv, berättar Sofie.

Tisdagen blir den riktigt stora insamlingsdagen – då blir det loppis, ponnyridning, cykelbingo och utomhusbio på kvällen. Allt direktsänds på webb-tv och Fria kanalen. Och på onsdagen avslutas det hela med en stor auktion med saker som bland annat företag och föreningar skänkt.

Insamlingen är en del av ett nästan årslångt projekt om hållbar utveckling på Borgarskolan. Målet är att få ihop totalt 100 000 kronor. Pengar som ska gå till FN:s barnfond Unicef – till vaccinationer, rent vatten skolsatsningar.

Ett högt uppsatt mål men eleverna tror att det är fullt möjligt att klara det.

– Genom att ge pengarna till Unicef bidrar vi till hållbar social utveckling, konstaterar projektledaren och läraren Johanna Linder.

– Det är roligt. Vi hjälper andra samtidigt som vi själva lär oss nya saker, säger Emelie Edenby.