Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hösten är gjord för aktiviteter

Hösten är en väldigt bra årstid till att titta på film. Det börjar bli mörkt ute på kvällarna och kylan tränger sig på. Då är det hur mysigt som helst att krypa upp i soffan och titta på en bra film. Ensam eller med kompisarna, båda funkar.

Annons

Varför inte ta och tvinga bort höstdepressionen med lite bra musik? Bränn en cd-skiva med dina favoritlåtar och spela den om och om igen tills alla i huset är galna på dig.

i alla fall lyssnar på din musik kan du passa på att sysselsätta dig. Ta tag i saker du väntat med. Städa rummet, skicka iväg det där mailet du lovade att skicka för två veckor sedan eller rensa garderoben.

matlagning och bakning? Sysselsätt dig i så fall i köket. Pröva nya recept eller ta fram de gamla favoriterna igen. Det håller dig garanterat upptagen ett tag och fyller hela huset med god doft (det kanske även fyller din mage, vem vet).

som stått och dammat i hyllan i flera år kommer inte att läsa sig själva även om du hela
tiden tänker att du ska läsa dem sen. Nu på hösten borde du passa på att läsa alla de där böckerna du sagt att du ska läsa när du fått en stund över. Kanske hittar du en riktigt guldklimpt som står och samla dam i din hylla!

hemma och har jättetråkigt finns det garanterat någon mer som sitter hemma och känner precis likadant! Slå en pling runt bland kompisarna, kanske finns det någon som har precis så tråkigt som du.
Varför inte ta och hitta på något tillsammans? Spela spel eller något annat roligt. Även om ni inte kommer på något superroligt kan jag garantera att det är roligare att vara två och ha tråkigt än att sitta ensam.

som bor i samma hus som dig fått nog och kastat ut dig för att själva få en lugn stund, kanske du ska fundera på att åka och träna. Du mår bra av det, din kropp mår bra av det och dessutom blir du av med lite överskottsenergi så att de kanske släpper in dig när du kommer hem igen.

är utomhus kanske du ska se dig om vad det finns att göra. Passa på att ta en promenad (roligast om man är fler än en, men kan vara ganska rogivande om man är ensam). Ha lövkrig mot kompisarna eller grannarna. Det finns alltid något att göra utomhus.

av ovanstående förslag känns lockande har jag bara en sak kvar att föreslå (nu tvingar jag dig att umgås med andra personer).
Ta fram ett papper och en penna. Innan ni börjar kommer ni överens om ett ord som måste vara med minst en gång i varje stycke man skriver (exempel: gröna flugsvampar eller farfars kalsonger) Vik pappret minst fyra gånger, sedan börjar du skriva en berättelse, du lämnar över pappret till nästa person som fortsätter skriva. När pappret tagit slut vecklar ni ut det och läser hela historien från början. Det är konstigt vilka sjuka saker man får hopp när man inte riktigt tänker lika.


helena.limer@skola.gavle.se

Mer läsning

Annons