Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstens hetaste spel

/

Efter en sommar av total speltorka drar det ihop sig för högsäsong.
Och av höstens spelsläpp att döma så ser det ut att bli en högtid som sträcker sig ända fram till jul.
Här plockar spelredaktionen ut sina personliga favoriter ur den digra releaselistan.

Annons

"Halo Combat Evolved: Anniversary Edition"

(343 Industries)

För tio år sedan slog ”Halo Combat Evolved” ner som en bomb bland konsolspelare. Innan det släpptes var den allmänna uppfattningen att förstapersonsskjutare omöjligt kunde fungera bra på konsol. I dag vet vi bättre tack vare Bungies mästerverk.

Med omarbetad högupplöst grafik, co op-spel via Xbox Live och en massa annat godis känns den här re-maken som ett måste för alla fans av skjutglad action.

"The Legend of Zelda: The Skyward Sword"

(Nintendo)

Wii är i slutet av sin livscykel, men ska man ta farväl ska man göra det med flaggan i topp. Vad passar då bättre än att göra sorti med kronjuvelen ”The Legend of Zelda”, som också startade Wii-hysterin för ett antal år sedan.

Vänta dig fantastiska äventyr, gåtor och ett nytt häftigt kontrollsystem – där wii mote är ditt svärd och nunchuken din sköld.

"Uncharted 3: Drake’s deception"

(Naughty Dog)

Naughty Dogs svar på Indiana Jones är tillbaka i ännu ett matinéfilmsäventyr som, om vi får tro förhandsvisningar vi sett, kommer att gå utanpå det mesta i genren i år. Räkna med ännu läckrare grafik, ännu mer hisnande actionsekvenser och fantastiska digitala skådespelarinsatser. Föregångaren blev årets spel på dessa sidor 2009. Vi väntar oss inget sämre av uppföljaren.

"Super Mario 3D Land"

(Nintendo)

Super Mario gör debut på 3DS i november i ett äventyr som mixar klassisk 2D-plattformshoppande med upplägget från ”Super Mario Galaxy”. Av det vi sett hittills av spelet så flirtar det vilt med klassikern ”Super Mario 3”, eftersom superlövet (du vet det som ger Mario möjlighet att flyga med en tvättbjörnssvans), eldblomman och Tanooki-däkten dyker upp igen.

"Batman Arkham City"

(Rocksteady Studios)

”Batman Arkham Asylum” var ett fullständigt lysande actionspel, där DC Comics hårdföre fladdermusdetektiv gick i clinch med sina ärkefiender. Nu är uppföljaren här och lovar mer, men större, bättre, snyggare, av allt det som gjorde Rocksteadys förra spel så bra.

"Rage"

(iD Software/Bethesda)

Vad får man om spelföretaget som gav oss ”Doom”, ”Quake” och hela förstapersonsgenren mixar Mad Max, skjutaraction, rollspel skenande skrotbilar och en ”efter katastrofen”-story?

Förmodligen ett av årets bästa spel. Grafikdemos och förhandstittar skvallrar om något alldeles extra. Denna förmodade bit spelhistoria förväntas landa på butikshyllorna i oktober.

"Gears of War 3"

(Epic Games)

En miljon gamers har redan förhandsbokat den sista delen i Epic Games trilogi om de hårdföra mannarna i Delta Squad och deras kamp mot sina utomjordiska plågoandar.

Precis som föregångarna så kommer det att handla om ett actionspel med ”extra allt”, fast den här gången med ”extra, extra, extra allt” plus lite till.

"Minecraft" till Xbox 360

(Mojang)

Svenska indieutvecklarna Mojang har tagit datorvärlden med storm med ”gör det själv”-spelet Minecraft och i höst får Xbox-spelarna dyka in i den kreativa världen med hjälp av Kinect-kontrollerna. Med tanke på hur stort fenomenet blivit väntar vi oss en braksuccé, rätt och slätt.

"Kinect Disneyland Adventures"

(Microsoft Game Studios)

För de allra yngsta ser ”Kinect Disneyland Adventures” ut att bli julens stora höjdare till Xbox 360. Här får du, med Kinect-kamerans hjälp, besöka Disneyland-parken i virtuell form och de underbara sagovärldarna från några av världens mest älskade filmer. Med tanke på hur bra de senaste Disneyspelen varit så har det här spelet alla chanser att bli årets spelklapp för juniorerna.

"Sesame Street: Once Upon a Monster"

(Double Fine Productions)

När spelgeniet Tim Schaefer gör barnspel av karaktärerna från Sesame Street väntar vi oss ett barnspel utöver det vanliga. Här dyker sköna filurer som Kakmonstret, Elmo och alla de andra från den klassiska tv-serien upp i ett sagoboksäventyr där barnen löser kluriga problem och lär sig ett och annat på köpet.

Förhandsvisningarna skvallrar om ett alldeles underbart Kinectspel.

"FIFA 12"

(EA Sports)

Electonic Arts omåttligt populära fotbollsspel har finslipats ytterligare inför årets release. Trots att det kommer ett nytt FIFA varje år är det ändå alltid laddat med massor av nyheter, där den nya fysikmotorn känns som årets allra hetaste.

Att FIFA 11 fortfarande är ett av Sveriges mest köpta spel, en dryg månad innan releasen av FIFA 12, visar hur populärt fotbollsspelet är.

Ett givet köp för alla fotbollsintresserade.

"Battlefield 3"

(Digital Illusions CE)

Svenskutvecklade Battlefield ses som den största utmanaren till "Call of Duty". "Battlefield 3" ser minst sagt fantastiskt ut.

Stöd för både singelplayer och co-op och ett spännande online-läge, med konsolstöd för upp till 24 spelare gör att "Battlefield 3" är ett av årets absolut hetaste spel.

"Call of Duty: Modern Warfare 3"

(Infinity Ward)

"Call of Duty" har länge setts som det största och bästa konsolmultiplayer-spelet, men med "Battlefield" i hälarna har utvecklarna varit tvungna att tänka om.

I det tredje ”Modern Warfare” strävar de efter att gå tillbaka till mindre och intensivare multiplayer-banor. Kampanjen utspelas för omväxlings skull i det moderna Europa, bland annat i England, Frankrike och Tyskland.

Massor av skjutglädje att vänta.

Mer läsning

Annons