Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade köra ihjäl dömd polisman

Han hotade den polisman från Tierp som orsakade en motorcyklists död.

Nu döms mannen, som är i 30-årsåldern, för hot mot tjänsteman.

När polismannen och en kollega till honom ingrep mot mannen blev han hotfull. Som ett mantra upprepade han att det var tillåtet att köra ihjäl poliser eftersom de 2011 kört ihjäl den 25-årige kompisen till honom.

De båda poliserna uppfattade hoten som att de både var riktade mot dem personligen och poliskåren i stort. Mannen nekade till brott. Han menade att polisen måste ha missuppfattat situationen och att han aldrig skulle köra ihjäl någon.

Domen gäller också hot mot två andra polismän. I det fallet sa mannen att han skulle skjuta ihjäl dem om han hade en pistol. Mannen nekar också till den anklagelsen.

Domen, som även omfattar våldsamt motstånd och narkotikabrott, blir skyddstillsyn med vård och behandling.

Olyckan inträffade i september 2011 vid Gatmot, på länsväg 292 utanför Tierp. Motorcyklisten körde in i polisbilen som gjorde en vänstersväng. Polismannen, som körde polisbilen, dömdes för vållande till annans död och straffades med 12 000 kronor i dagsböter samt villkorlig dom.