Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellkedjan Elite köper Gamla Grand i Gävle

(Uppdaterad 17.25) Elite Hotels of Sweden ska göra Gamla Grand i Gävle till lyxhotell igen. Hotellkedjan köpte idag fastigheten av ägaren Diös.

Annons

Affären innebär en investering på 150 miljoner kronor för Elite Hotels, som planerar omfattande renovering av fastigheten. Hotellkedjan har idag 22 hotell på 13 orter i Sverige, varav flera gamla stadshotell som har renoverats i gammal stil, däribland anrika Knaust i Sundsvall.

– Vi har gjort det här från Haparanda till Ystad, det är inget nytt för oss, säger företagets vd Bicky Chakraborty, som hoppas kunna öppna Gamla Grand inom ett år.
Diös förhandlade även Gävlebaserade Winn Hotel Group, som också har visat intresse för att driva hotell i Gamla Grand. Men det blev Elite Hotels som vann dragkampen. Det meddelade företaget på en presskonferens på onsdagseftermiddagen.
– Den erfarenhet Elite har visat att bygga om den här typen av fastigheter till bra fungerande hotell var avgörande. Jag tycker att det är en av Gävles snyggaste fastigheter och vill att den ska förbli det, säger Diös vd Christer Sundin.

Grand Hotel uppfördes 1901 och drevs som hotell i 40 år. Diös har ägt Gamla Grand sedan 2007.